Опозиција тражи оставке Станковића и Катнића

В. К. - С. Ђ.

18. 09. 2019. у 00:15

Опозиција тражи оставке Станковића и Катнића

Ненад Вујошевић

У ишчекивању новог серијала снимака Душка Кнежевића, Демократски фронт је позвао Ивицу Станковића и Миливоја Катнића да поднесу оставке

ВЛАСНИК "Атлас групе" Душко Кнежевић, који се тренутно налази у Лондону, после објављивања дела снимка на којем наводно разговара са секретаром Врховног државног тужилаштва Ненадом Вујошевићем, најавио је да ће данас у подне у целости пустити снимак. На овом аудио-запису се чује мушки глас који тврди да се састао са главним специјалним тужиоцем Миливојем Катнићем. У ишчекивању новог серијала Кнежевићевих снимака, Демократски фронт је позвао Ивицу Станковића и Миливоја Катнића да поднесу оставке.

- Пошто смо жртве и прогањани од Тужилаштва, ми Срби смо разумели специјалног тужиоца у којој је руци његова сабља. Ми желимо конкретне одлуке и одговорност оних који су учествовали у криминалним радњама. Очекујемо да у најкраћем року добијемо оставке Станковића и Катнића, а ако их не добијемо покренућемо све многуће процедуре - поручио је Андрија Мандић, један од лидера ДФ-а.

СНП је позвала скупштински одбор за послове правосуђа да иницира саслушање ВДТ Станковића, како би одговорио на оптужбе. Из ДЦГ подсећају да је Станковићева оставка била један од захтева из Споразума о будућности, а последњи случај, како кажу, најбоља је потврда оправданости тог захтева.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВУЈОШЕВИЋ СА КАТНИЋЕМ? Душко Кнежевић спрема нову „бомбу“ коју ће емитовати у среду


Из Црногорске, Владимир Павићевић упозорава да су црногорски грађани узнемирени чињеницом да се име ВДТ-а Станковића доводи у везу са криминалним круговима и угрожава углед тужилаштва. Из покрета "Одупри се" позвали су представнике опозиције да напусте све државне и локалне институције и прикључе се предстојећим протестима.

- Улица остаје једина слободна институција. Слобода се осваја - поручули су из покрета.


СУПРУГА ЋУТИ

ЈЕДИНА парламентарна партија из редова опозиција која је остала нема на најновија дешавања је СДП. Њен лидер Драгиња Вуксановић (на слици), супруга је прозваног ВДТ Ивице Станковића!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације