ТЕРОРИСТИМА 746 ГОДИНА РОБИЈЕ: Потврђене осуђујуће пресуде Кумановској групи

Танјуг

17. 09. 2019. у 21:21

ТЕРОРИСТИМА 746 ГОДИНА РОБИЈЕ: Потврђене осуђујуће пресуде Кумановској групи

Фото ЕПА

Апелациони суд у Скопљу данас је потврдио пресуду Основног суда члановима Кумановске групе за тероризам и терористичко организовање у случају кумановског Дивог Насеља 2015. године
Апелациони суд у Скопљу данас је потврдио пресуду Основног суда члановима Кумановске групе за тероризам и терористичко организовање у случају кумановског Дивог Насеља 2015. године.

Припадници ове групе, њих 37, од којих су већина косовски Албанци, осуђени су 2. новембра 2017. на укупно 746 година затвора.

Седам чланова групе осуђено је на доживотни затвор, 13 на 40 година затвора, а шест на 20 година затвора. Остали оптужени осудени су на 18 и мање година.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Skoplje: Nova bezbednosna agencija zamenila UBK

Одлуку је донео судско веће са два гласа да се случај врати на поновно суђење и три гласа против, пренеле су Вести.мк.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Robija za 33 pripadnika OVK(FOTO/VIDEO)

У сукобима у Куманову 9. и 10. маја 2015. године погинуло је осам припадника безбедносних снага, а око 40 је било повређено. Како наводи приштинска Коха, погинуло је и 10 припадника те групе.

Лист подсећа да су чланови групе током дугог суђења одбацили оптужбе о тероризму, истичући да су у Куманово отишли да упозоре македонске власти на то, како су рекли, "што Албанаци нису остварили права" предвиђена Охридским споразумом.

Доскорашњи косовски премијер Рамуш Харадинај затражио је да се припадници Кумановске групе изруче Косову на издржавање затворске казне, наводи Коха и додаје да одбрана има право да Врховном суду поднесе жалбу на одлуку Апелационог суда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)