Беране: Крадљивци трансформаторског уља упорни и - непознати (ФОТО)

М. С.

17. 09. 2019. у 15:22

Беране: Крадљивци трансформаторског уља упорни и - непознати (ФОТО)

Фото: ЦЕДИС

Протест из Црногорског електродистрибутивнпг система (ЦЕДИС)
Током претходне седмице на подручју општине Беране непознате особе су у шест наврата успеле да украду чак 1.100 литара трансформаторског уља из стубних трафостаница “Југовине”, “Главаца”, “Штитари”, “Лубнице”, “Праћевац” и “Бастахе”.

Ово је у уторак саопштено из Црногорског електродистрибутивног система (ЦЕДИС), уз напомену да забрињава чињеница да је ово 91. пут од августа 2015. године да трпе последице крађе елемената са дистрибутивне мреже.

-Такође забрињава и околност да континуирано хаварисање објеката на подручју Региона 3 (Беране, Рожаје, Андријевица, Плав, Петњица, Гусиње) не резултира откривањем и санкционисањем починилаца. Спроводимо све законом прописане мере како би заштитили своју имовину и омогућили корисницима уредно напајање електричном енергијом. Дакле, овог пута су непозната лица деветог, дан касније и једанаестог, и чак у три наврата 12. септембра отуђила трансформаторско уље, што је уочено на време па су трафостанице искључене све до доливања недостајућих количина, чиме је спречена значајнија штета.

ПРОЧИТАЈЕТ И: ДПС брани тековине референдума

Осим материјалне штете коју трпи ЦЕДИС, корисници остају без електричне енергије до санације оштећења, што неретко може да потраје и до 48 сати. свако неовлашћено приступање електроенергетским објектима изузетно је ризично. Због незнатне материјалне користи појединци ризикују живот, ремете редовно напајање електричном енергијом и узрокују штету на дистрибутивном систему која вишеструко превазилази њихову евентуалну добит, саопштено је из ЦЕДИС.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)