МАРКОВИЋ О КНЕЖЕВИЋЕВОМ СНИМКУ: Што пре да се реши случај наводне корупције у Врховном државном тужилаштву

Танјуг

16. 09. 2019. у 17:22

МАРКОВИЋ О КНЕЖЕВИЋЕВОМ СНИМКУ: Што пре да се реши случај наводне корупције у Врховном државном тужилаштву

AP Photo / Душко Марковић

Црногорски премијер Душко Марковић изјавио је, поводом снимка који је објавио Душко Кнежевић, да очекује да Тужилаштво што пре реши случај наводне корупције у Врховном државном тужилаштву
Црногорски премијер Душко Марковић изјавио је, поводом снимка који је објавио Душко Кнежевић, да очекује да Тужилаштво што пре реши случај наводне корупције у Врховном државном тужилаштву.


Душко Кнежевић, председник Атлас групе, за којим је Црна Гора расписала потерницу, објавио је нови снимак, који наводно доказује умешаност врховног државног тужиоца, Ивице Станковића, у корупцију, што је он негирао.

Марковић је истакао да држава мора да реагује озбиљно, одговорно и брзо у том случају.

"Овај случај мора да се реши што пре, то је у интересу Црне Горе и одрживости њеног правног система. Верујем да ће тако бити", казао је Марковић, преноси РТЦГ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВА АФЕРА НА ПОМОЛУ: Душко Кнежевић објавио снимак на којем се тврди да је слао новац врховном државном тужиоцу (ВИДЕО)


Марковић је напоменуо да се мора узети у обзир да ова оптужба долази од човека који је, како је казао, оптужен за једну од највећих финансијских превара у Црној Гори, која је могла да доведе до "несагледивих последица, не само по јавне финансије, него и по црногорску економију".

"Имамо механизме, имамо закон, имамо људе, сада је провера способности државног Тужилаштва или да заустави опструкцију и компромитацију тужилаштва ради вршења непримереног утицаја, или да разоткрије оне који су укључени у мито и корупцију и да их похапси," рекао је Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Mex

17.09.2019. 04:12

Pa ti si prvi koga treba uapsiti . Od tebe sve polazi i ulazi i miline djepove .

Janko

22.09.2019. 16:54

Ovaj knezevic je rekao da ce bicikom poci u zatvor u podgoricu ali prvo da obori predsednika, premijera koji su mu bili saradnici u kriminalu...A markovic je celu karijeru od 30 godina, posvetio ministarstvu odbrane i drzavnoj bezbjednosti. Taman su se nasli da se prepucavaju preko medija dva borca za pravdu i bivsi saradnici na uglavnom svim aferama. Ne zna se koji je bolja inspiracija za glavnu ulogu u film Mali Budo 2