Братољуб чека још три милиона марака

С. М.

13. 09. 2019. у 09:55

Братољуб чека још три милиона марака

ПРОЈЕКАТ Изградња граничног прелаза чека одобрење политичара,фото глассрпске

Савет министара Босне и Херцеговине заказао седницу за 19. септембар. Рок до када би средства требало да буду одобрена је 20. септембра

САВЕТ министара БиХ заказао је седницу за 19. септембра. На дневном реду треба да се нађе и одлука којом се одобрава три милиона марака за довршење граничног прелаза Братунац - Љубовија, чиме би се коначно створили услови за отварање моста "Братољуб".

- Седница је заказана. То вам само могу рећи - изјавио је за "Новости" Игор Црнадак, министар спољних послова БиХ.

Иначе, рок до када би Савет министара БиХ треба да одобри средства је 20. септембра. Савет министара БиХ већ је припремио измењену одлуку о одобравању вишегодишњег пројекта изградње граничног прелаза Братунац - Љубовија којом се обезбеђује додатних три милиона КМ, а на основу закључка Председништва БиХ.

Почетак градње граничног прелаза на мосту између Братунца и Љубовије кочи управо недостатак ова три милиона КМ с обзиром на то да Управа за индиректно опорезивање БиХ, која је носилац овог пројекта, неће да потпише уговор с извођачем радова док год се не обезбеди сав новац.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ДФ: Вратити тробојку


- Одлука о избору најповољнијег понуђача још није потписана због непостојања укупне финансијске конструкције потребне за изградњу граничног прелаза. УИО у овом тренутку има обезбеђен само један део од укупно пројектоване вредности прелаза Братунац - Љубовија, која износи 14,5 милиона КМ", - рекли су у Управи за индиректно опорезивање БиХ.

Даље наводе да нису добили још никакво обавештење из Савета министара БиХ када би средства могла бити одобрена.


ИЗГРАДЊА

НОВОИЗГРАЂЕНИ мост на Дрини између Босне и Херцеговине и Србије завршен је пре две године. Изградња "Братољуба" трајала је од 2015. до 2017. године и коштала је око 26 милиона марака. Мост је дужине 227 метара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Mija Pećanac

13.09.2019. 12:22

Pa nije valjda da Srpske države ne mogu da skupe 3 miliona i da završe tako važan projekat ?