Хаос у болници у Скопљу, група упала током ноћи у болницу, напали особље, обезбеђење и полицију

Танјуг

четвртак, 12. 09. 2019. у 13:10

Хаос у болници у Скопљу, група упала током ноћи у болницу, напали особље, обезбеђење и полицију

Фото Тањуг-АП

Једна особа је ухапшена, а против још две је поднета прекршајна пријава због инцидената који су се ноћас догодили у скопској болници
У Градској болници у Скопљу синоћ је дошло до масовне туче због тога што пацијент није хтео да сачека лекара да му санира рану, а неколико особа је приведено, преноси данас портал а1он.

Дежурни лекар у Градској болници прегледао је повређеног мушкарца и замолио га да сачека другог доктора - пластичног хирурга, да му санира рану, јер је сам неурохирург.

Пацијент је, након краћег чекања, напао доктора, а у тучу се укључило више људи који су са повређеним дошли у болницу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ухапшен још један нападач на Србе у УздољуДиректор Градске болнице Иван Спировски изјавио је да је већа група људи напала особље клинике и полицајце и нагласио да се слични напади дешавају "скоро сваки други дан".

Из македонског МУП-а, такође су потврдили да се синоћ догодио инцидент у коме је неколико особа приведено.

Из македонске Лекарске коморе изразили су револт због, како наводе, свакодневних инцидената у здравственим установама у којима је лекарско особље жртва вербалних и физичких напада.


“Догодило нам се у Тетову, Драчеву, Кавадарви, Градској хируршкој болници у Скопљу. Ово је недопустиво и због тога Комора захтева хитан сасатанак са министрима здравља и унутрашњих послова”, наводи се у саопштењу македонске Лекарске коморе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације