Хрватска посланица из реда ХДЗ, Дубравка Шуица, која би ускоро требало да постане потпредседница Европске комисије за демократију и демографију, имаће месечну плату на тој позицији од чак 150.000 куна, односно нешто више од 20.000 евра, пише сплитска Слободна Далмација.

Анализирајући политички успон Дубравке Шуице, лист пише да је она на почетку своје каријере поседовала само један стан у Гржу од шездесетак квадратних метара, а 20 година касније имовина њене породице се процењује на десетак милиона евра.

С вилом на Плочама у Дубровнику, кућом у Цавтату, кућом на Пељешцу, становима у Загребу и на Лападу, викендицом на Блидињском језеру те јахтом вредном пола милиона америчких долара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Hrvatska članica Evropskog parlamenta možda novi komesar EU za proširenje

Шуица, иначе, професорка енглеског и немачког језика почела је да ради 1981. у једној основној школи, а чланица ХДЗ је постала 1990.

Овај сплитски дневник подсећа је на изборима 2000., ушла у Сабор, где је провела два мандата.

Тврде да су њену "владавину" обележиле сумње у бројне мутне послове у грађевинским пословима - од пренамене земљишта на Нунцијати, до уређења "златног клозета" у дубровачкој Градској вијећници, које је Град наводно коштало 4.000 еура по квадратном метру.

Шуица је, додаје се, 2012. постала потпредседница Заједнице жена ЕПП, а годину дана одлази у Европски парламент.