СЕДНИЦА Одбора за реформу изборног законодавства одржана је јуче у плавој сали Скупштине Црне Горе где су уз представнике власти, дела невладиног сектора присуствовали посланици Демократа, СДП-а и самостални посланик Неђељко Рудовић. Изостао је долазак представника Демократског фронта и Посебног клуба посланика.

Момо Копривица и Данило Шарановић (Демократска Црна Гора) предложили су формирање седам пододбора који би се бавили изборним и другим законима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ЦГ: Прете улицом и бојкотом!

- Тражимо да се пододбори састају два пута седмично, као и да се о свим изменама одлучује консензусом - казали су представници Демократа. - Од МУП-а би тражили информације о регистру црногорских држављана и регистру објаве пребивалишта црногорских држављана који су се одселили у другу државу.

Рашко Коњевић (СДП) затражио је одлагање седнице, јер је оценио да представници опозиције нису адекватно заступљени у Одбору.

Председник одбора Бранимир Гвозденовић (ДПС) му је одговорио да се не може губити време одлагањем седнице. Реаговао је и посланик албанске коалиције Генци Ниманбегу, који је рекао да се "то питање решава политичким дијалогом, а не одржавањем седница Административног одбора". Представници Демократа и СДП напустили су седницу јер су проценили да нема кворума за рад. Тако нису мислили председник и секретар. За одлучивање је било потребно присуство 11 чланова, а не десет. Седницу је напустио и Неђељко Рудовић.

ПЉАЧКА

МОМО Копривица је након прекида седнице казао да се води организована политика опструкције.

- Овај одбор до сада ништа није радио. Најкраће речено, планирали су пљачку наредних избора!


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
За Србе ДФ тражи равноправност

ДОЛАЗИ ДАНИЈЕЛСОН

ГЕНЕРАЛНИ директор Директората Европске комисије за суседство и преговоре о проширењу Кристијан Данијелсон долази у Подгорицу, где би данас требало да разговара са члановима Одбора.