ШУТАКОВИЋА више нема у Метохији. Угасила се лоза њихова, зверством над породицом покојног Недељка и жене му Даринке, као и над њиховим синовима Александром (17), Ђорђем (16) и Радоманом (13).

Овако је на гробљу у Андријевици опраштајући се од своје сестре, рођене у брдима неколико километара од гробља, и њене породице, зборио проф. др Милорад Јеврић. За злочин над овом српском породицом из Ђаковице, 1999, окривио је Рамуша Харадинаја.

- Он је одговоран. Лично, или по командној одговорности, свеједно. Његови су ово извршили. Побили су све Шутаковиће, све Јањиће, све Шћепановиће, Петровиће, и све друге Србе и Црногорце у Ђаковици, где их данас нема.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Убијали Србе по пријави комшија

Породицу Шутаковић у вечни мир испратиле су десетине чланова породице, рођаци, пријатељи, свештенство Епархије будимљанско-никшићке.

- За нас свештенике, вернике, за све добре људе, за све људске очи, ово је најстрашнија сахрана - рекао је владика Јоаникије, после помена у манастиру Ђурђеви ступови у Беранама.
Ковчези са посмртним остацима Шутаковића допремљени су из Приштине, после примопредаје на граничном прелазу Кула.

- Сахрањујемо кости давно побијених са намером да се затру и никада не нађу. Пострадали на правди Бога, без кривице, родитељи и малолетна деца, и то у време када је "међународна правда" дошла на Космет. Ето видимо каква је то била правда...Испливава зло зликоваца и право лице "велике Албаније". Ово је једно од тих лица - рекао је владика Јоаникије.

фото М.Секуловићфото М.Секуловић


фото М.Секуловић

фото М.Секуловићфото М.Секуловић


фото М.Секуловић
фото М.Секуловићфото М.Секуловић

фото М.Секуловић