Шутаковићима коначно вечни мир (ФОТО/ВИДЕО)

М. СЕКУЛОВИЋ

уторак, 10. 09. 2019. у 12:40

Шутаковићима коначно вечни мир (ФОТО/ВИДЕО)

Фото М. Секуловић

У Андријевици сахрањена петочлана породица из Ђаковице, убијена 1999. године

ШУТАКОВИЋА више нема у Метохији. Угасила се лоза њихова, зверством над породицом покојног Недељка и жене му Даринке, као и над њиховим синовима Александром (17), Ђорђем (16) и Радоманом (13).

Овако је на гробљу у Андријевици опраштајући се од своје сестре, рођене у брдима неколико километара од гробља, и њене породице, зборио проф. др Милорад Јеврић. За злочин над овом српском породицом из Ђаковице, 1999, окривио је Рамуша Харадинаја.

- Он је одговоран. Лично, или по командној одговорности, свеједно. Његови су ово извршили. Побили су све Шутаковиће, све Јањиће, све Шћепановиће, Петровиће, и све друге Србе и Црногорце у Ђаковици, где их данас нема.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Убијали Србе по пријави комшија

Породицу Шутаковић у вечни мир испратиле су десетине чланова породице, рођаци, пријатељи, свештенство Епархије будимљанско-никшићке.

- За нас свештенике, вернике, за све добре људе, за све људске очи, ово је најстрашнија сахрана - рекао је владика Јоаникије, после помена у манастиру Ђурђеви ступови у Беранама.
Ковчези са посмртним остацима Шутаковића допремљени су из Приштине, после примопредаје на граничном прелазу Кула.

- Сахрањујемо кости давно побијених са намером да се затру и никада не нађу. Пострадали на правди Бога, без кривице, родитељи и малолетна деца, и то у време када је "међународна правда" дошла на Космет. Ето видимо каква је то била правда...Испливава зло зликоваца и право лице "велике Албаније". Ово је једно од тих лица - рекао је владика Јоаникије.

фото М.Секуловићфото М.Секуловић


фото М.Секуловић

фото М.Секуловићфото М.Секуловић


фото М.Секуловић
фото М.Секуловићфото М.Секуловић

фото М.Секуловић


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Raca Milosavljevic

10.09.2019. 13:01

... strasna sudbina ... neka im je konacno laka zemlja ... to je rukopis zlikovaca a pod budnim okom i podrskom tkzv demokratske medjunarodne zajednice ...proci ce i ova okupacija ...

Raja Ram

10.09.2019. 13:41

sve razumijem sli djecu poklati i pobiti ima li Boga u najvece muke te zlikovce da baci ako te Boze ima a djeca su uz skute majke i andjela na nekom radosnijem i boljem mjestu koje razgranicenhe bre sa zlotvorima maču ruke majku im je.. šiptariiiiii! Govnari bre jedni

Nuclear Vlasta

10.09.2019. 13:56

Покој им душама мученичким ! Нека А Господ суди кривцима, па нека су било које вероисповести. Амин и Амин !

drugosrbijanska продаја демагогије и магле

10.09.2019. 15:57

Шта каже " наш велики пријатељ" Кајл Скот, требају ли и ови починиоци бити одмах откривени и приведени правди, попут "једне и невине" браће Битићи (који су за разлику од ове деце, имали пушке и бомбе у рукама, и били припадници муџахединских терориста и убица) којима нас годинама масирају, или пошто су у питању срби ипак не?

Miso.Pec

10.09.2019. 18:21

Ta Evropa je ubicama ove dece okačila kravete i šeta ih od Njujorka do Brisela i na taj način im daju značaj i štite da odgovaraju za počinjene zločine.

To je fraza

10.09.2019. 22:46

na nasim prostorima nema večitog mira ni na onom svetu.Večiti mir nepostoji.Samo su ga poneki srećnici postigli.