Председник Црне Горе Мило Ђукановић изразио је очекивање да ће до краја мандата новоименованог амбасадора Руске федерације Владислава Владиславовића Масленикова односи Подгорице и Москве бити унапређени у складу са пријатељским везама, саопштено је из кабинета црногорског председника.


Оцењено је да су садашњи односи последица поремећаја на глобалној политичкој сцени. Ђукановић је истакао спремност да кроз комуникацију са европским партнерима допринесеправилном разумевању и обнови квалитетне сарадње Русије и ЕУ.


Прочитајте још: НАТО тим у Црној Гори као "штит" од Русије

Мило Ђукановић оценио је да постоји озбиљан простор за јачање економске сарадње, што, како је навео, потврђује значајно присуство туриста и представника руског бизниса у Црној Гори. Он је подсетио да подршку Русије у новије време, нарочито уочи референдума о независности и поновног међународног признања Црне Горе.

Маслеников је рекао да му је част да представља своју земљу у држави са којом нас спајају традиционалне вишевековне везе пријатељства, уз оцену да руски и црногорски народ заслужују боље односе.

-Што се Црне Горе тиче, уколико у Подгорици постоји политичка воља за нормализацију и јачањем односа, ми смо спремни да радимо на томе, нагласио је Маслеников.

Ђукановић је на крају поручио да су његова врата, као и свих других црногорских институција, отворена за амбасадора Масленикова и друге представнике Русије, у циљу превазилажења садашњег стања и осавремињавања билатералних односа у складу са традиционалним пријатељством две земље.

ШАМПИОНИ

Мило Ђукановић примио је и новоименованог амбасадора Приштине Иљбера Хису, који је рекао да му је част да обавља мандат у „најпријатељскијој земљи регона“.

-Уздамо се у подршку и искуство Црне Горе као земљу шампиона у европским и евроатланским интеграцијама - рекао је Хису.