Ђацима вуковарских основних школа „Бијело брдо“, „Трпиња“, „Негославци“ и „Борово“, који наставу слушају по Моделу А- на српском језику и ћирилчном писму традиционално су дана уручени комплети уџбеника.


Комплете су добили ученици од првог до петог разреда, док су првацим добили 200 торби, а донацију су уручили подсекретар у секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић и председник Заједничког већа општина у Вуковару Срђан Јеремић.


Јеремић је рекао да је школску 2019/2020 на подручју деловања Заједничког већа општина Вуковар уписало је 2200 ученика основних и средњих школа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "НОВОСТИ" СА СУНАРОДНИЦИМА У ВУКОВАРУ: Србе криве за све, страхом их терају у бег


Покрајинска влада заједно са Градом Новим Садом и институцијама као што је Црвени крст који су ове године били укључени у реализацију донација, наставиће да чине све што је у њиховој надлежности како би увек били на услузи установама које се боре за очување српског идентитета, културе, традиције те заштите српског народа ван граница Србије“, поручио је Војновић.


За набавку уџбеника, радних свезака и ранаца ученицима који на подручју деловања Заједничког већа општина Вуковар уписују ову школску годину на српском језику, издвојено је 1,7 милиона динара.


Јеремић је захвалио на свему што Покрајинска влада и друге институције Војводине чине за припаднике српске заједнице на простору Хрватске те истакао да су посете попут данашње допринос унапређењу односа и веза те доказ бриге матичне државе српског народа у борби за опстанак на својим огњиштима.