УСКОК покренуо истрагу против бившег министра Кушчевића и још тројице

Танјуг

04. 09. 2019. у 18:31

УСКОК покренуо истрагу против бившег министра Кушчевића и још тројице

Фото Depositphotos

Хрватски Уред за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) одлучио је да спроведе истраге против четворице хрватских држављана, међу којима је и бивши министар управе Ловро Кушчевић
Хрватски Уред за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) одлучио је да спроведе истраге против четворице хрватских држављана, међу којима је и бивши министар управе Ловро Кушчевић, због сумње да су починили низ кривичних дела међу којима и кривично дело злоупорабе положаја и овлашћења.

У саопштењу објављеном на интернет страници УСКОК-а пише да је истрага покренута због основане сумње да је Кушчевић свом шураку омогућио да дође до ПОС-овог стана те да је у договору с председником Општинског већа Општине Нережишћа и начелником Јединственог управног одељења те општине договорио пренамену земљишта како би повећао вредност своје некретнине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Јутарњи: Ускок проверава четворо смењених министара

Што се тиче другог кривичног дела, Кушчевић је у спрези с локалним властима, односно с двојицом локалних службеника, договорио да ће поднети предлог за измену једне одлуке о просторном плану, иако та одлука никад није ни донесена, односно није ни постојала.

Донедавно министар управе у влади премијера Андреја Пленковића, Ловро Кушчевић је најпре смењен са те дужности, а одмах затим му је парламент укинуо имунитет ради покретања истражног поступка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Podignute prve optužnice u aferi "Agrokor"

За сада није познато да ли ће против Кушчевића и његових сарадника бити поднета оптужница.

Иначе, приликом претреса Кушчевићеве куће у Нережишћу, коју је издавао страним туристима, плиција је пронашла изложене фотографије усташког поглавара Анте Павелића и првог хрватског председника Фрање Туђмана.

За фотографију Павелића Кушчевић је рекао да не одакле је и да је на њој вероватно неки од његових предака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације