Идеално време за одмор без гужви: Завршена главна сезона у Црној Гори

С. Греговић

04. 09. 2019. у 07:35

Идеално време за одмор без гужви: Завршена главна сезона у Црној Гори
Завршена главна летња сезона на Црногорском приморју разудила туристе на плажама; Гости из региона отишли, углавном због школских обавеза своје деце

НА плажама Црногорског приморја осетно мање гужве. Завршена је главна туристичка сезона, гости из региона су се вратили кући, углавном због школских обавеза, док страни туристи, који су углавном смештени у хотелима и луксузним приватним апартманима, користе и даље топло море.

У ТО Будва, као и хотелима на "ривијери бисерних плажа", истичу да су најаве за септембар, па и део октобра, веома добре. Биће гостију из Русије и земаља западне Европе. Овај период лета, кажу домаћини, највише воле они који желе одмор без гужви.

Мада је за сумирање резултата сезоне рано, већ су дате неке грубе оцене. Званичници и они који директно раде у туризму и угоститељству истичу доста разликчите анализе. Туристички челници на државном нивоу кажу да је ово једна од најуспешнијих сезона до сада упркос чињеници да је посета, посебно у јулу, подбацила. Но август је, веле, "извадио" крај предсезоне и почетак главне. У приватном сектору кажу да сезона није била онаква каква је најављивана и очекивана, да је све време јуна и јула било празних соба у приватним апартманима. Разлог су, кажу, цене смештаја, плажних услуга, трговаца па и дела угоститеља, које су местимично биле превисоке и нису на време кориговане.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДРАМА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Лимом два дана плута угинула риба


Саобраћајни хаос, велика бука и недостатак паркинг-простора су бољке које се понављају сваког лета. А ове сезоне та "уска грла" су била најизраженија до сада.

Од туризма ће Црна Гора, тврде у Министарству туризма, инкасирати нешто више од милијарду евра. Но, по мишљењима "са терена", та цифра је могла бити знатно већа.


ЧИСТА ВОДА

ВОДА уз плаже јужног Јадрана је санитарно потпуно исправна, безбедна и угодна за купање. Најновија анализа струке Института за биологију мора из Котора, казује да је од 100 купалишта, вода на 91 прве класе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

nikos

04.09.2019. 10:40

Ko ode u CG neka tamo i ostane. Trebalo bi pre praviti odmor u Srbiji nego u Crnoj Gori.Pa tamo nas ponizavaju ,maltretiraju a Vi opet idete njima.. Znaci da niste ni Vi pametni toliko.

Р.Српска

04.09.2019. 10:43

Част свим правим Црногорцина и Србима који тамо живе а ови милпгорци у шта су се претворили ..никад више нећу тамо на одмор није то више као што је било......