Ванрасправно веће Вишег суда у Подгорици, потврдило је оптужницу Вишег државног тужилаштва у том граду, против Ж.З. из Котора, којом се терети за извршење продуженог кривичног дела обљуба злоупотребом положаја.


Према наводима оптужнице, Ж.З. је у периоду од неутврђеног дана у другој половини јануара 2019. године до 19. маја 2019.године у Котору, у вечерњим часовима свакодневно одвозио дете, своју пасторку, из куће, наводно због рада "на кантама" и злоупотребом свог положаја над дететом у возилу вршио обљубу и са њом изједначен чин.


Прочитајте још: ПОГЛЕДАЈТЕ: Осумњичени снимио видео у ком тврди да није силовао малолетну пасторку (ВИДЕО)


Случај је откривен када су мајка и сестра девојчице посумњале да се нешто десило, после чега им се она поверила, а њих две случај пријавиле полицији, која га је привела и после налаза специјалисте гинеколога, који је утврдио да је дошло до насилног односа, ухапсила.


Према наводима оптужнице, извештајем о ДНК вештачењу, је несумњиво утврђен сексуални контакт девојчице са Ж.З., који је и даље у притвору због опасности од бекства и понављања кривичног дела уколико се нађе на слободи.