Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је поводом обележавања 80 година од почетка Другог светског рата у Варшави, да су Хрвати, сразмерно броју становника, највише допринели борби против фашизма.

Прочитајте још - Китаровић се "кити туђем перјем": Хрвати највише допринели антифашистичкој борби

Упркос старој пропаганди нациста по којој 100 пута поновљена лаж постаје истина коју примењује хрватско руководство, снимак из 1941. године демантује изјаву Китаровић.

Наиме, на архивском снимку види се како грађани Загреба са одушевљењем дочекују немачке трупе.

Погледајте како је то изгледало:Обележавање 80. годишњице напада Немачке на Пољску и почетка Другог светског рата обележио је политички скандал, а не сећање на жртве Хитлерових болесних амбиција и мегаломанских освајачких планова.

Председник Србије Александар Вучић није позван јер наша земља, правдају се у Варшави, није члан ЕУ ни НАТО. Пољаци нису позвали првог човека Русије Владимира Путина, а шеф америчке државе Доналд Трамп је отказао долазак због урагана "Доријан", који је ударио источну обалу САД.

Прочитајте још - "НОВОСТИ" ИСТРАЖУЈУ: Пољаци славе са окупаторима, руске и српске жртве заборавили

У знак солидарности са Русијом долазак у Варшаву одбио је и председник Белорусије Александар Лукашенко, чији је народ имао велике жртве у Другом светском рату.

Премијер Јерменије Никола Пашињан није допутовао у Пољску јер је "имао планиране друге обавезе"..