ПОВРЕЂЕНА ДВОЈИЦА ГЛЕДАЛАЦА: Несрећа на брдско-брзинској ауто трци у Пљевљина

М. Дробњак

01. 09. 2019. у 15:26

ПОВРЕЂЕНА ДВОЈИЦА ГЛЕДАЛАЦА: Несрећа на брдско-брзинској ауто трци у Пљевљина

Фото: М. Дробњак

После другог "круга" брдско брзинске трке „Плјевља 2019“ у Дајевића Хану-Рудница, повређена ду двојица гледалаца

Которанин Немања Стојковић (26) и Жељко Пенда (30) из Тивта повређени су у инциденту који се у недељу десио на самом крају брдско брзинске ауто-трке „Пљевља 2019“ која је вожена на стази Дајевића хан-Рудница поред Пљеваља.

Оба повређена гледаоца нису животно угрожени и стабилних су виталних параматара.

Дежурни лекар Хирушког оделења Опште болнице Пљевља, Раденко Џарић, за „Новости“ је казао да је пацијент Стојковић задобио отворени прелом обе кости леве потколенице.

Доктор Џарић је напоменуо да је Стојковић на лични захтев, након обраде повреда, санитетским возилом пљеваљске болнице и у пратњи медицинског особља упућен у болницу у Рисан где ће највероватније бити оперисан.

Према речима доктора Џарића код повређеног Стојковића ради се о тежим повредима које нису опасне по живот.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Успешно отворена кружна ауто трка “Награда Београда – Ушће 2018”

Други повређени гледалац Жељко Пенда задржан је на Хирушком одељењу пљеваљске болнице где ће бити оперисан.

Према речима доктора Џарића, Пенда је приликом несерће задобио, дуж читаве десне потколенице, раздеротину, односно повреду меких ткива.

До повреде двојице гледалаца дошло је на самом крају брдско брзинске трке „Пљевља 2019“ која је у недељу вожена на стази Дајевића Хану-Рудница а која се бодује за шампионат Црне Горе у аутомобилизму.

Док су се такмичари, након одвоженог другог „круга“, предвођени возилом полиције и возилом за предвођење (safety car) враћали у колони у бокс, на једном аутомобилу, које је учествовало у такмичењу, су отказале кочнице. То такмичарско возило којим је управљао учесник трке А.С. из Бара је у једној од кривина поменуте стазе приклештио, уз банкину, двојицу гледалаца који су били изашли на ивицу стазе и стајали уз саму банкину.

Према речима познаника Стојковић и Пенда су били велики заљубљеници у ауто спорт и чести пратиоци ауто-трка. Они су за викенд боравили у Пљевљима како би испратили поменуту ауто-трку а непосредно пре несреће, према речима очевидаца, прешли су заштитну ограду пута Пљевља- Рудо где се на делу од Дајевића хана до Руднице возила ауто трка да би ухватили бољу фотографију такмичарских аутомобила који су се у колони враћали у бокс. Само, јубиларно десето, аутомобилско такмичење у Пљевљима протекло је у најбољем реду, као и тренинг који је вожен у суботу да би се инцидент десио на самом крају када се након повратка у бокс очекивало проглашење победника и уручење признања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације