Црна Гора: У три града, расветљено 40 кривичних дела

М. С.

28. 08. 2019. у 18:23

Црна Гора: У три града, расветљено 40 кривичних дела

Илустрација/Фото: Д. Миловановић

Полиција је Подгорици, Никшићу и Бару расветлила укупно 40 кривичних дела и надлежним тужилаштвима процесуирали 21 осумњичено лице
Полиција је Подгорици, Никшићу и Бару расветлила укупно 40 кривичних дела и надлежним тужилаштвима процесуирали 21 осумњичено лице.

Подгоричка полиција је расветлила десет кривичних дела из имовинског криминалитета и једно кривично дело фалсифииковање.


Због ових кривичних дела ухапшено је девет лица старости од 15 до 57 година.

Расветљено је пет тешких крађа, три крађе и две тешке крађа у покушај. Вршењем ових кривичних дела осумњичена лица су крала новац, медикаменте, гардеробу, сат и телефон. Осим тога, поилција у Подгорици је лишила слободе лице осумњичено за кривично дело фалсификовање. Сумња се да је осумњичени ово кривично дело починио таоо што је на свом комби возилу имао регистарске ознаке другог возила, саопштила је Управа полиције Црне Горе, уз које истичу да је у Никшићу расветљено 17 кривичних дела из области имовинског криминалитета и процесуирано девет осумњичених лица.


Ухапшене су четири особе, против четири лица су поднете кривичне пријаве док се за једним лицем интензивно трага.


Прочитајте још: РАТ ЦРНОГОРСКИХ КЛАНОВА: Крвави трагови освете по целој Европи


Осумњичена лица су старости од 17 до 43 године. Једно лице је осумњичено да је починило тешку крађу у покушају на штету Дома здравља у Никшићу и њему је одеђен притвор у Истажном затвору ЗИКС-а. Он је од стране полицијских службеника затечен у вршењу кривичног дела и ухапшен је слободе на лицу места. Осам лица старости од 17 до 37 година је осумњичено да је починило 16 кривичних дела на подручју Никшића. Вршењем ових кривичних дела осумњичена лица су отуђивала возила, новац, техничке уређаје, моторну тестеру бицикла, личне ствари, бакарне каблове и друге предмете. Део отуђених ствари је пронађен и враћен власницима, кажу из полиције, која је у Бару ухапсила Н.Ш. (19) и Б.А. (17) из Републике Србије, због сумње да су у јулу и августу починили 11 кривичних дела тешка крађа.


Они су, како се сумња, ова кривична дела починили на начин што су, по претходно постигнутом договору, на плажама користећи непажњу оштећених лица, отуђивали торбе са новцем и личним стварима. Део отуђених ствари је пронађен и биће враћен власницима. Осим тога, кривична пријава због прикривања поднета је против А.Г. (36) из Бара. Он је, сумња се, од ова два осумњичена лица откупљивао ствари и предмете за које је знао или је морао да зна да потичу из кривичних дела, саопштила је полиција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације