КОРИСТИЛИ ЈЕ КАО РОБА: Хрватски пар узео пасош девојци из БиХ и приморавао је да ради без новчане надокнаде

Новости онлине

26. 08. 2019. у 12:17

КОРИСТИЛИ ЈЕ КАО РОБА: Хрватски пар узео пасош девојци из БиХ и приморавао је да ради без новчане надокнаде

Илустрација; Фото: Depositphotos

Полиција је у Сплиту извршила истрагу над двоје хрватских држављана од 29 и 30 година, који се сумњиче да су 18-годишњој држављанки БиХ узели пасош и искоришћавали је као роба

Полиција је у Сплиту извршила истрагу над двоје хрватских држављана од 29 и 30 година, који се сумњиче да су 18-годишњој држављанки БиХ узели пасош и искоришћавалије као роба.


Мушкарац и жена из Сплита се сумњиче за кривично дело трговине људима.


Наиме, како преноси index.hr, држављанка БиХ се 12. јула јавила на оглас за чување детета и дошла у Хрватску у договору с 29-годишњаком и 30-годишњакињом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бело робље на скелама


Они се се сумњиче да су јој том приликом узели и задржали пасош, који су јој одбили вратити, након чега су је, поред договореног посла чувања детета, искоришћавали и за друге послове, а за обављени рад није била плаћена те се није могла слободно кретати без њихове пратње, а из Полиције је наведено да је све било попраћено и претњама смрћу од стране 29-годишњака.


"Девојка је 23. августа успела да побегне из стана и позвала је полицију. Пружена јој је лекарска помоћ те је утврђено да није повређена", наводе из сплитске полиције.


Хрватски пар је уз кривичну пријаву надлежном Државном тужилаштву, доведен у притворску јединицу.

(nezavisne.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације