Прва Парада поноса у Сарајеву ће можда бити забрањена

Танјуг

петак, 23. 08. 2019. у 21:55

Прва Парада поноса у Сарајеву ће можда бити забрањена

Depositphotos

Прва Парада поноса у Сарајеву, најављена за 8. септемабар, могла би бити забрањена, најавило је министарство унутрашњих послова Жупаније Сарајево у којој се власт поделила око одржавања тог скупа
Прва Парада поноса у Сарајеву, најављена за 8. септемабар, могла би бити забрањена, најавило је министарство унутрашњих послова Жупаније Сарајево у којој се власт поделила око одржавања тог скупа.


Пошто су током дана из политичке странке Народ и правда председника скупштине Жупаније Сарајева Алмедина Конаковића позвали на отказивање параде, њихов министар унутрашњих послова Адмир Катица истакао је како скуп није добио одобрење за одржавање, преноси Кликс.


"Неистините су информације да је издата било каква дозвола, с обзиром да дозвола није предвиђена према закону о јавном окупљању Жупаније Сарајево", рекао је Катица.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Геј лезбијски инфо центар: Парада "Понос Србије" 29. јуна


Појаснио је како постоји могућност да полиција на основу информација којима располаже донесе одлуку о забрани одржавања тог скупа.


"Одлука се може донети најкасније 48 сати пре планираног одржавања јавног скупа. Закон предвиђа да организатор скупа, уколико буде донето решење о забрани има могућност да се жали министру унутрашњих послова као другостепеном телу који доноси одлуку по том питању", рекао је Катица.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације