Норвешка за вас издвојила 350.000

М. Д.

субота, 24. 08. 2019. у 14:30

Норвешка за вас издвојила 350.000
Рок за бесповратна средства за предузетнике продужен до 20. септембра

РОК за пријаву пројеката у оквиру Јавног позива за предузетнике, микро и мала предузећа за добијање бесповратних средстава Kраљевине Норвешке кроз пројекат "Норвешка за вас", продужен је до 20. септембра 2019. године, саопштила је Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС), која спроводи активности на терену.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пљевља: Река Везишница поново замућена

У оквиру овог позива, Kраљевина Норвешка је издвојила 350.000 евра за привредне активности које ће допринети отварању нових радних места у 16 општина обухваћених пројектом, а вредност подршке може бити од 5.000 до 10.000 евра.

- Јавни позив има за циљ да повећа могућности за запошљавање у неразвијеним подручјима Црне Горе кроз развој приватног сектора стварањем нових радних места - казали су из УНОПС-а. - Позив је намењен предузетницима, микро и малим предузећима оријентисаним ка производњи и услугама из Андријевице, Берана, Бијелог Поља, Цетиња, Даниловграда, Гусиња, Kолашина, Мојковца, Никшића, Петњице, Плава, Пљеваља, Рожаја, Шавника, Улциња и Жабљака.

Уз продужетак рока за пријаву, позив је проширен и на све привреднике и предузећа, који су регистровани од 1. маја 2009. до 1. маја 2019. године. Сви детаљи позива доступни су на сајту пројекта www.norveskazavas.me.

Додатне информације у вези са пројектом "Норвешка за вас - Црна Гора" заинтересованима ће бити доступне на састанцима које ће организовати почетком септембра. Пројекат финансира Kраљевина Норвешка у укупном износу од 1,4 милиона евра, а активности на терену спроводи Kанцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).


РАСПОРЕД САСТАНАКА

3. септембар - Цетиње, зграда некадашње "Kошуте" у 10 часова

4. септембар - Жабљак, у згради Општине у 11 часова

5. септембар - Мојковац, у згради Општине у 11 часова

6. септембар - Андријевица, у згради Општине у 10 часова

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације