Фронт им смета, а албанска чизма не

М. СЕКУЛОВИЋ

субота, 24. 08. 2019. у 08:30

Фронт им смета, а албанска чизма не

Милачић са тробојком на територији Албаније

Улазак полицајаца Албаније на територију Црне Горе и даље таласа јавност у Црној Гори; Ковачевић: Војска и полиција се противуставно баве деловањем странака и цркве

УЛАЗАК полиције Албаније на територију Црне Горе, на подручју општине Андријевица, иако је био најављен, како тврди Управа полиције Црне Горе и у складу са потписаним договором, изазвао је узнемирење у народу. Тврдње Демократског фронта (ДФ) да је "управо овај упад Албанаца показао да се војска и полиција не питају о граници Црне Горе и да нису способне да бране земљу", изазвало су такође прејаку реакцију Министарства одбране Црне Горе, које тврди да ДФ и његови лидери ових дана у континуитету воде негативну кампању против Војске и њених припадника.

- Циљ им је нарушавање безбедности земље, нарушавање међунационалног и мултиетничког склада и добросуседских односа са државама нашег окружења - саопштено је из Министарства одбране, из којег нису могли да се суздрже политичких кфалификација ДФ да су "већ дуже време у политичкој агонији, унутарстраначком нереду који их гура у деструкцију сопствене државе.

Тим поводом реаговао је и Марко Ковачевић (НСД), који каже да Министарство одбране саопштењем крши уставне норме, универзалну Декларацију о људским правима УН.

- Нашу реакцију против несметаног упада албанске војске и полиције на територију Црне Горе сматрају нападом на Војску Црне Горе, док сами упад стране војске и полиције на нашу територију не сматра - констатује портпарол Нове српске демократије.

- Подсетићемо, да када је Аустроугарска монархија упутила ултиматум Краљевини Србији 1914. године једина тачка на коју Србија није могла пристати била је да војска и полиција Аустроугарске спроводе истрагу и врше хапшења у вези Сарајевског атентата на територији Србије. Та тачка је одбијена из разлога јер на то не би пристала ниједна суверена земља. Е па Црна Гора је више од век касније на то пристала и сада њоме патролирају војска и полиција Албаније. Дакле, Црна Гора није суверена земља.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОЗДРАВ ТРОБОЈКОМ ИЗ АЛБАНИЈЕ: Лидер Праве црне Горе са заставом Краљевине Црне Горе

Недавно је ван законских оквира и моралних норми искочио и директор Управе полиције Веселин Вељовић, који је конференцију за штампу искористио за пропагирање својих политикантских ставова о питањима цркве у Црној Гори.

- Оно што доживљавам лично је и мој лични став, а то је да Црна Гора никад није заснивала историјско трајање на култу Немањића и Светосавља и да ће се у односу на то наћи решења за бољу будућност наше државе.

Марко Ковачевић


Ковачевић је и за ову изјаву рекао да је скандалозна.

- Дакле врховни став у једној полицијској држави је лични став првог полицајца, па ће се на основу тога става одређивати не само садашњи статус православне цркве, већ и њен статус у прошлости, као и статуси њених светитеља и ктитора - каже Ковачевић.

ПОЗДРАВ ТРОБОЈКОМ ИЗ АЛБАНИЈЕ

ЛИДЕР Праве Црне Горе, Марко Милачић, како је објаснио на свом фејсбук-профилу, дошао је на подручју Андријевице, на позив мештана узнемирених уласком полиције Албаније на територију Црне Горе.

- Харадинај је пре неколико дана казао да је успео да заштити територију Црне Горе и да се око корекције граница договорио са Душком Марковићем. Црногорска полиција је о доласку Албанаца на нашу територију дала саопштење тек када су то медији "провалили". Је ли то безбедност, је ли то суверенитет. Кога Црна Гора чува од српских интелектуалаца и песника - запитао се Милачић, који се са тробојком Краљевине Црне Горе фотографисао на територији Албаније, одмах иза граничног камена са ознаком СФРЈ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Čikiriz

24.08.2019. 10:32

Možda Matiji Bećkoviću država Crna Gora i dozvoli da udje ali kako da to uradi ako postoji rizik da ga na Brodarevu sačeka albanska patrola. Nastupa vreme kada će mo svakakvih čuda vidjati u CG.

Blagoje Jovovic

24.08.2019. 11:14

Treba sprovesti modernu "ISTRAGU POTURICA", indeticnu Njegosevoj istrazi,samo sad trabe "istraziti" moderne poturice,takozvane milogorce,koji svojim terorom i zulumom nad većinskim Srpskim stanovništvom u Crnoj Gori, teže da prestignu Osmanlije i ustaše.Država Srbija mora da stane u odbranu svog naroda u CG.Za početak treba napraviti spisak svih članova monstruoznog milovog DPS,kojima treba zabraniti ulazak u Srbiju,a imovinu koju poseduju u Srbiji trajno oduzeti.