Путник скочио на барку, Кристина потонула

В. В.

23. 08. 2019. у 20:20

Путник скочио на барку, Кристина потонула

Фото Борика Пантић

Према незваничним информацијама до потонућа је дошло након што је један од путника скочио у барку, што је изазвало пуцање дна и продор воде. Срећом, све је прошло без повређених

У ПЛАВОЈ шпиљи, атрактивној морској пећини надомак Херцег Новог у четвртак је потонула, а у петак је отегљена до луке на Шкверу дрвена барка "Кристина". Тегљење је организовала власница барке Ј. К. по налогу полиције и инспекције Лучке капетаније.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Први нудисти стигли у село код Бара

Како је рекао инспектор Лучке капетаније Котор Жељко Ломпар дрвена барка херцегновских регистарских ознака потонула је крменим делом, док је прамчани остао да вири из воде.

Према незваничним информацијама до потонућа је дошло након што је један од путника скочио у барку, што је изазвало пуцање дна и продор воде. На барци је било пет особа, а на срећу нико није повређен.

Путнике је у Плавој шпиљи прихватио и безбедно на копно одвезао туристички бродић "Делфин". Оперативни центар Управе поморске сигурности одмах је по добијању информације о инциденту код Плаве шпиље, послао спасилачко пловило САР-1. О инциденту је обавештена и Поморска полиција, односно Инспекција сигурности пловидбе Лучке капетаније Котор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације