Приведени нападачи на Србе у Ђеврскама

Ј. К./Агенције

петак, 23. 08. 2019. у 11:18

Приведени нападачи на Србе у Ђеврскама

Feral.news

У полицијску станицу у Книну приведена су два младића које се сумњичи за напад у Ђеврскама, када су претучени власници кафића у којем су гости гледали утакмицу загребачког ”Динама”

У полицијску станицу у Книну приведена су два младића које се сумњичи за напад у Ђеврскама, када су претучени власници кафића у којем су гости гледали утакмицу загребачког ”Динама”.

Реч је о 28-годишњаку и 25-одишњаку који су ”голфом” шибенских регистрација дошли до кафића, вређали Србе и нанели озледе власнику.

Полиција их терети искључиво због нарушавања реда и мира, а једног од њих и због вожње у алкохолизованом стању.

Када је полиција зауставила ”голф” возач није пристао ни на алкотест, а за те прекршаје је у Хрватској по новом закону предвиђена казна и до 4.000 евра.

ПРОЧИТАЈТЕ И: ИНЦИДЕНТ У КНИНУ ТОКОМ УТАКМИЦЕ "ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ": Нападачи тукли госте кафића, власник погођен флашом у главу, међу повређенима и дете

ЈАНДРОКОВИЋ: ДРЖАВНИ ВРХ УЧИНИО СВЕ ДА ПОЧИНИОЦИ БУДУ КАЖЊЕНИ

Председник Хрватскога сабора Гордан Јандроковић изјавио је данас да је хрватски државни врх учинио све што је у његовој моћи да нападачи на Србе код Книна буд санкционисани.

За Јандроковића је, како каже, потпуно јасно да је полиција предузела потребне радње и већ ухапсила одређени број људи, а поруке државног врха осуђују тај напад.

“Очекујемо да сви буду ухапшени и строго кажњени, да бисмо послали поруку да се такво насиље осуђује”, рекао је Јандроковић, пренела је загребачка ТВ Н1.

Трендови су, казао је, да екстремни елементи имају одређену снагу.

Додао је да политичке странке осуђују насиље и промовишу толеранцију и међусобно уважавање.

“Сви важни политички фактори и учесници политичког живота осудили су тај чин и тражили да починиоци буду пронађени”, тврди Јандроковић.

ЈАНДРОКОВИЋУ НЕСХВАТЉИВО ДА БИЛО КО ДРЖИ ФОТОГРАФИЈУ ПАВЕЛИЋА


Председник хрватског парламента, Гордан Јандроковић, изјавио је данас да му је несхватљиво да било ко у Хрватској у својој кући држи фотографију поглавника НДХ, Анте Павелића.

Хрватски медији јавили су раније да је полиција у кући бившег министра управе Ловра Кушчевића, коју је издавао туристима, пронашла на камину у једној од просторија фотографије Павелића и првог хрватског председника Фрање Туђмана.

Иако је Кушчевић то демантовао, Јандроковић каже да му је то несхватљиво.

"Несхватљиво ми је да било ко у Хрватској има у кући слику Анте Павелића. Кушчевић је то демантовао. Није нормално било где, па макар и приватно, имати Павелићеву слику", рекао је Јандроковић, пренела је загребачка Н1 тв.

ПЛЕНКОВИЋ ПОКРЕНУО СВЕ ПОЛИТИЧКЕ РЕСУРСЕ ЗБОГ НАПАДА У КНИНУ


Дан након што је хрватскии премијер, Андреј Пленковић, за напад Срба на територији Книна рекао да је то “дело појединца, а не клима у друштву”, наложио је да се сви полицијски ресурси ангажују да се починиоци тих напада открију.

"Желимо да се сви ресурси полиције ангажују и да се открију сви починиоци”, рекао је Пленковић током посете Врбовском, пренела је загребачка Н1 тв.

До промене Пленковићевог става о овим нападима дошло је након што је председник Самосталне демократске српске странке (СДС С), Милорад Пуповац, новинарима раније данас као главног кривца означио “климу у хрватском друштву”.

Пуповац, чија странка подржава Пленковићеву владу, је говорећи новинарима о нападима на Србе код Книна, рекао да није задовољан статусом српске мањине у Хрватској и најавио да ће се тим поводом обратити међународним институцијама.

Подсетивши да су влада и он “моментално осудили инциденте”, Пленковић је рекао:

“Морамо деловати као самопуздан народ који цени постојање мањина и штити њихова права. Желимо да се сви ресурси полиције ангажују и да се открију сви починиоци. Треба све предузети да се они открију, казне и санкционишу…”, рекао је Пленковић.

Најавио је да ће након његовог јутрошњег састанка с министром унутрашњих послова Давором Божиновићем и шефом хрватске тајне службе (СОА) у Книн отићи директор полиције Никола Милина.

Рекао је и да на таква (не)дела треба да реагују институције које су за то задужене

“Врло децидирано одлучно и јасно сам осудио тај инцидент", казао је Пленковић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Perolaka

23.08.2019. 11:29

Dva losa ubise Miloša!? Dva mladja muskarca u alkoholisanom stanju protiv cele kafane povredili pet osoba. Ima li neko pravilo EU za gradjane EU a koje jasno definise kako i u kojoj meri neko moze da se brani a da ne ispadne kukavica pred par nasilnika, odnosno da se zaštiti a da ne koristi prekomernu silu? Mi ovde to pravilo nemamo pa su se jedva zatvora spasili neki kojima je u kuću ušao nasilnik. Odmah da se unese u standarde o pridruživanju i doda onima koji su vec u EU a popiju batine ladno

Momcilo

23.08.2019. 15:33

@Momcilo - nije ...i to hrvate najvise boli ,sve sto vredi Srbi!!! hrvati samo sitna raja,plebs ,sluge sa razbojnickim instiktom bubasvabe...(kanibali , radi svemu, sto mogu da zgrabe samo da im je trbuh pun)

lk

23.08.2019. 16:57

@Momcilo - Arsen Dedic je uvijek s podsmijehom govorio o Srpkinjama. Pogledajte samo stihove iz njegove pjesme: Djevojka iz moga kraja.

Ivan vs Јован

23.08.2019. 14:23

Дал нису иста презимена а различита религијска припадност насилника и жртава

Zoran72

23.08.2019. 15:24

čuj pojedinci ,pa celo društvo je zatrovana mržnjom prema svemu što je srpsko ,kako ih nije sramota ,još će i ova šaka Srba da ispadne kriva jer su gledali utakmicu...

Ceca

23.08.2019. 15:50

Cuj, manjina! Srbi su konstitutivan narod, a ne manjina. To sto su Srbe od 1. svetskog rata pa do dana danasnjeg ubijali, proganjali i jos uvek ih maltretiraju pokazuje kakva patologija vlada medju njim.

Dragan

23.08.2019. 17:14

I sta privedeni pa pušteni i pohvaljeni jer nisu znali kome da se zahvale pa ih policija pronašla.