УЛАЗАК полиције Албаније на територију Црне Горе на подручју општине Андријевица донело је немир. Низ националистичких инцидената пре и после тога усијао је атомсферу, па објашњење Управе полиције да су то договорене активности, али ни посета министра одбране Предрага Бошковић и полиције Мевлудина Нухоџића нису допринеле смиривању тензија. Потом је Демократски фронт (ДФ) саопштио да је "управо овај упад Албанаца показао да се војска и полиција не питају о граници Црне Горе и да нису способни да бране земљу".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УСИЈАНА АТМОСФЕРА У ЦРНОЈ ГОРИ: Униформе нису способне за одбрану

Овим поводом се огласило Министарство одбране које тврди да ДФ и његови лидери ових дана у континуитету воде негативну кампању против Војске Црне Горе и њених припадника, "преко својих страначких саопштења и њима блиских медија из окружења".

- Циљ им је нарушавање безбедности земље, нарушавање међунационалног и мултиетничког склада и добросуседских односа са државама нашег окружења - саопштавају из Министарства одбране.

- Препознајемо да је Демократски фронт већ дуже време у политичкој агонији, унутарстраначком нереду који их гура у деструкцију сопствене државе, коју врло често не признају и коју би радо видели као 27. изборну јединицу неке "Велике Србије" - кажу из министарства.