БАРАНИН Анес Чичић који тврди да су га, на паркингу испред доњег манастира Острога, претукла двојица службеника Туристичке организације Даниловград, каже да су му у помоћ притекли свештеници.

Прочитајте још: ТУЧА ПОД ОСТРОГОМ: Једни друге криве за напад и пребијање, а полицију за “режију”

Како је навео, претукли су га Радуле Павличић и Стефан Вукадиновић.

Поднео је наводно кривичну пријаву, али је, каже, убеђен да полиција покушава да “изрежира нешто” како би он испао крив јер нису нису саслушали ни сведоке из аутобуса, али ни остале туристе и возаче других аутобуса који су били ту.

Тврди да је у суботу око 8.30 аутобусом “Зековић превоз” стигао са путницима до наплатног пункта, али да су прошли јер запослених који наплаћују таксу није било на радном месту.

Прочитајте још: Вандализам у Беранама: Док једни граде, други ломе

- Наставили смо до паркинг простора испред манастира, путници су почели да излазе и преусмеравао сам их на манастирске мини-бусеве. Тада су ми пришли Вукадиновић и Павличић који ме је испрскао спрејом. Ухватио сам се за очи, а они су почели да ме ударају шакама. Када сам пао на земљу, наставили су да ме ударају ногама. Изгубио сам свест, а када сам се освестио видео сам да сам у манастиру и да ми свештена лица указују помоћ - казао је Чичић инспекторима.

Међутим, директор ТО Даниловград Иван Драгојевић, каже да је истина другачија – да су се њихови запослени бранили од власника Туристичке агенције “Мона” који их “годинама малтретира, провоцира и насрће” на њих како би избегао плаћање излетничке таксе.

Драгојевић каже да је Чичић тог јутра пројурио аутобусом поред наплатног пункта, о чему су га запослени одмах обавестили, као и туристичког инспектора.

- Затим смо пошли за њим до паркинга, а чим су изашли из кола рекао им је - ‘Мрш, мрш одавде, губите се’. Потом је пришао Павличићу, ухватио га за мајицу, очупао његову идентификацију. Павличић се одмакао, а Чичић је узео камен у руке и кренуо да их гађа. Павличић је извадио спреј из џепа, исприскао у његовом правцу, али Чичић је и даље замахивао ка њима каменом. Инстинктивно су га ударили, из страха да их не гађа каменом. Пао је на колена, а када му је пришао возач аутобуса да га одведе и даље је тражио камен да их гађа. Наши запослени су се удаљили, обавестили полицију, туристичког инспектора и мене - казао је Драгојевић.

Истакао је да је одмах са полицијом пошао на лице места, и да је след догађаја какав су описали и пријавили полицији снимљен телефоном.

Уколико се полиција буде бавила овим случајем, мораће да утврди ко говори истину јер су им изјаве дијаметрално супротне.

(vijesti.co.me)