НИЗ инцидената са тешким националистичким "мирисима" усијаo je атмосферу у Црној Гори, посебно улазак полиције Албаније, на подручје Андријевице. Долазак незваних гостију званична Црна Гора је покушала да прећути, али објављивањем вести о томе, "отворила" се и полиција која тврди да је све у духу прописа и потписаних договора. У циљу смиривања страсти, црногорско-албанску границу на подручју Улциња су посетили министри полиције и војске, Мевлудин Нухоџић и Предраг Бошковић.

- Неуспешан је био маневар Бошковића и Нухоџића - упад Албанаца показао је да Војска Црне Горе и полиција не могу да заштите границу, нити да бране Црну Гору - сматрају представници Демократског фронта, наглашавајући да су били у праву када су саопштили да је граница Црне Горе најмање чувана у Европи и да не постоји такав споразум на свету где једна држава дозвољава полицијским снагама друге државе да улазе на њену територију.

Из Демократског фронта додају да су "Бошковић и Нухоџић обиласком граничног подручја управо открили да патролирање албанских полицајаца није било у складу са споразумом двеју држава".

Прочитајте још - ЖИТЕЉИ СЕЛА УЗНЕМИРЕНИ ДОЛАСКОМ АЛБАНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Шта ће њихове патроле испод наших комова?

- Црногорска страна очигледно појма није имала о покретима албанских снага, па је јасно да је Албанија извршила вид агресије на Црну Гору. Зато су, наврат-нанос, Бошковић и Нухоџић потрчали да се појаве у граничном подручју, постројили неких десетак војника и полицајаца, како би јавност покушали да убеде да је све у реду и да власт контролише границу - кажу из ДФ. - Овај упад показао је да се војска и полиција не питају у вези са границом Црне Горе и да нису способни да бране земљу.

Међутим, министар Нухоџић не дели ово мишљење. Приликом посете караули Кренза на граници са Републиком Албанијом, коју чувају мешовите патроле војске и плиције, он је саопштио да су мешовите патроле, од августа до децембра 2018. године, спречиле око 2.000 људи да илегално уђу у Црну Гору.

Прочитајте још - МЕШТАНИ У ПАНИЦИ: Патроле Албаније у селима у Црној Гори!

- Уверили смо се да припадници полиције и војске професионално и посвећено извршавају задатке, поштујући законске прописе и односећи се на хуман начин према мигрантима - нагласио је министар Нухоџић.

САМООДБРАНА

ОВА власт и није заинтересована да штити земљу и народ, него војску и полицију упорно припрема за обрачун са политичким неистомишљеницима. Обучава их за тортуру, примену бруталне силе, пребијања пендреком и палицама, тровање сузавцем и бојним отровима. Све указује на то да ће народ у граничном појасу морати сам да се организује како би заштитио своје породице и домове - уверени су из Демократског фронта.