Случај државни удар пред новим заплетом, Специјално Тужилаштво шири истрагу

М. С.

22. 08. 2019. у 06:00

Случај државни удар пред новим заплетом, Специјално Тужилаштво шири истрагу
Тужилаштво, наиме, испитује трансакције у вези са Шавивом, Асадом и њиховим сарадницима, бившим оперативцима ФБИ

СЛУЧАЈ "државни удар", у коме се због наводне завере за насилно преузимање власти у Црној Гори, добија нови заплет. Специјално државно тужилаштво затражило је изручење и осумњичених Арона Шавива, некадашњег шефа изборне кампање Демократског фронта, и бившег оперативца ЦИА Џозефа Асада од Кипра и њихових матичних држава, и против њих, уз још осам особа, покренули су финансијску истрагу!

Тужилаштво, наиме, испитује трансакције у вези са Шавивом, Асадом и њиховим сарадницима, бившим оперативцима ФБИ Јорамом Фригом, Ладиславом Карбаљосем, Џоном Џозефом ди Паолом, Скотом Ривасом, Хорхеом Мијаром, и стручњаком за противелектронско деловање Матеосом Константинуом. Као и људима ангажованим за послове обезбеђења, Ирачанима Рунијем Кошабом Јуканом ал Белатијем и Ренијем Кошабом Јуканом ал Белатијем.

Прочитајте још - СЛУЧАЈ "ДРЖАВНИ УДАР" У ЦГ: Крив без доказа!

- Сједињене Америчке Државе неће ризиковати да њихови држављани, који су радили у обавештајним службама, буду у притвору страних држава - зато Црној Гори никада неће бити изручен бивши агент америчке тајне службе (ЦИА) Џозеф Асад - саопштено је медијима из америчког Стејт департмента.

Док тужилаштво унедоглед шири истрагу око наводног преврата, хапшења и ликвидације Мила Ђукановића, из Вишег суда никако да стигне пресуда кривичног већа судије Сузане Мугоше, које је судило у овом предмету.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације