Црна Гора нема на косовски сценарио

М. СЕКУЛОВИЋ

среда, 21. 08. 2019. у 08:18

Црна Гора нема на косовски сценарио

Марко Милачић у манастиру Бешка / Фото В. Кадић

Званична Црна Гора ћути на тврдње Рамуша Харадинаја о "исправљању сектора на Кули и Чакору"; Демократски фронт: Главна "сметња" издаји и предаји су православни верници

ТВРДЊЕ ратног злочинца и доскорашњег премијера такозване државе Косово Рамуша Харадинаја да су успели да исправе секторе у правцу Куле и Чакора и да су са премијером Црне Горе договорили да међудржавне комисије треба да почну да раде у оптималном временском року - чиме је испунио обећање о прекрајању већ потписане демаркације граница између Црне Горе и такозваног Косова, на подручју Куле и Чакора, чиме Црна Гора губи део територије - званична Црна Гора ни другог дана не демантује.

Наше питање упућено МУП Црне Горе, односно Сектору за интегрисано управљање границом, остало је без одговора, док народ стрепи због померања међе утврђене Уставом СФРЈ из 1974. године.

- Да је црногорски режим ушао у отворени обрачун са православним верницима и традиционалном Црном Гором, показује низ збивања и потеза којима се исказује јасна намера да се изврши тортура над Црквом и верницима. Али, диктатура је отишла и корак даље - саопштили су из Демократског фронта.

- Пројекат у коме учествују дукљански фанатици из режима и дела опозиције у дослуху са албанским и бошњачким екстремистима је коалиција за обрачун са православном Црном Гором, па у склопу тога треба посматрати и причу о разграничењу и најаву ратног злочинца Рамуша Харадинаја да ће ДПС и сателити поклонити делове територије Црне Горе лажној држави Косово.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Трошкови подморског кабла од Црне Горе до Италије на терет грађана?

Демократски фронт тврди да је црногорски режим након служења интересима појединих великих сила данас постао марионета Приштине, Загреба и терористичких вођа из лажне државе Косово.

- Зато се данас десила и нова брука - да територијом Црне Горе патролира албанска полиција, а може се очекивати и да лично министар полиције Мевлудин Нухоџић и директор Управе полиције Веселин Вељовић предају рапорт вођи патроле - кажу у ДФ.

Они тврде да су главна сметња режимском пројекту издаје и предаје Црне Горе - СПЦ, православни верници и политичке снаге које се боре за вредности традиционалне Црне Горе и њених предака, "па зато имамо континуиране нападе на наше цркве и свештенство".

Превој на Чакору


Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић за "Новости" каже да, нажалост, у Црној Гори Мила Ђукановића ништа не чуди.

- Црногорска јавност чак није ни била упућена да је дошло до договора између Душка Марковића и Рамуша Харадинаја око, нећу рећи демаркације, већ отимања наше територије - каже Милачић, и додаје: - Ако знамо како пролази територија Србије - Косово, ако знамо како полако пролазе Улцињ и Тузи, не би нас изненадило да сутра косовски сценарио добијемо и у Гусињу.

- Наравно, то нећемо дозволити ни по цену живота. Оног трена кад се ми будемо питали, а питаћемо се врло брзо, Рамуш Харадинај и Хашим Тачи ће у нашој земљи бити персоне нон грата, односно неће им бити дозвољен улазак у ову земљу - категоричан је Милачић, који је, како каже, узнемирен вршљањем патрола албанске полиције по селима на северу Црне Горе и снисходљивим односом црногорске власти према њима.

ИСТИЦАЊЕ АЛБАНСКЕ ЗАСТАВЕ - НОРМАЛНА СТВАР

НИЗ последњих догађа у којима су власти биле попустљиве према националистима из редова Албанаца, који су толико "ојачали" у Црној Гори после референдума, довео је до тога да они чак забране митрополиту Амфилохију служење литургије на Свачу. Некажњено истицање албанске заставе је постало нормална ствар.

- Албанска застава вијориће се Црном Гором, а Албанце због тога нико неће смети да кажњава - рекао је министар Мехмет Зенка, и додао да је његов народ био за независну Црну Гору и да сада имају право да истичу своје симболе.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

bocin

21.08.2019. 08:33

ЗАШТО ЋУТИ СРБИЈА КАДА ЈЕ РЕЧ О ГРАНИЦИ ИЗМЕЂУ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ?

Ivan

21.08.2019. 18:31

@bocin - Zato što ste nam uzeli Metohiju i poklonili je Albancima, eto zbog čega. Da nećete još nešto da pokušate da uzmete

PUSTITE NEK IM POGLAVNISTVO MONTENEGRA POKLANJA

21.08.2019. 08:56

TO JE SVAKAKO SRPSKA TERITORIJA, i uz povracaj Kosova vratice se pod okrilje maticne zemlje Srbije.

PREKLINJEM VAS BOJKOTUJTE CRNU GORU ODMAH

21.08.2019. 11:23

GOTOVO JE! Molim vas, molim sve mlade, informaticki pismene i sposobne individue ,da otvore facebook grupe, ali i da otpocnu kampanje na svim ostalim socijalnim mrezama u kojima ce se pozivati na apsolutni bojkot turizma Crne Gore i Hrvatske i na apsolutni bojkot proizvoda koji dolaze od zemlje koje su neprijateljski nastrojene prema Srbiji i sprskom narodu. Srpski narod konacno mora preduzeti nesto.Dovoljno je bilo ponizavanja.Dovoljno je bilo cutanja.Ovo je zadnja sansa da srpski narod deluje.

Alex

21.08.2019. 11:47

Sve je vodilo ka tome. Nemoguce je da ima izmenadjenih. Ideja je bila da to bude albanska zemlja i sad se to ostvaruje. Trazili su-dobili su

Blagoje Jovovic

21.08.2019. 13:28

Srbija mora pod hitno da sprovede modernu "Istragu poturica",odnosno modernih poturica,takozvanih milogoraca,koji svojim zulumom i terorom nad većinskim Srpskim pravoslavnim narodom u Crnoj Gori,teže da prestignu Turske i ustaške zlocince.Napraviti spisak svih clanova monstruznog milovog DPS kojima treba momentalno zabraniti ulazak u Srbiju,a imovinu koju poseduju u Srbiju trajno oduzeti,kako njima tako i clanovima njihovih porodica.

Ivan

21.08.2019. 18:32

@Dalibor - Čudim se ja što ste im dali Kosovo, a vi braća. Prava braća dijele sve