КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗБОГ УТАЈЕ ПОРЕЗА: Осумњичени да су ојадили буџет за пола милиона евра

С. Ђ. - М. С.

19. 08. 2019. у 09:04

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗБОГ УТАЈЕ ПОРЕЗА: Осумњичени да су ојадили буџет за пола милиона евра

Илустрација
Фото: Depositphotos.com

Херцегновска полиција је надлежном тужиоцу поднела кривичне пријаве против једног правног и три физичка лица, због сумње да су утајом пореза и доприноса оштетили буџет Црне Горе за износ од 545.520 хиљада евра
ХЕРЦЕГ НОВИ - Херцегновска полиција је надлежном тужиоцу поднела кривичне пријаве против једног правног и три физичка лица, због сумње да су утајом пореза и доприноса оштетили буџет Црне Горе за износ од 545.520 хиљада евра.

Како је сопштено и Управе полиције, сумња се да су фирма „Горатекс компани д.о.о. Херцег Нови и одговорно лице Горан Радановић кривичним делом утаја пореза и доприноса, као и кривичним делом проузроковање стечаја, оштетили буџет за око 426.000 евра.

Мирко Вујовић из тог града се се сумњичи да је утајом пореза и доприноса у продуженом трајању, као извршни директор и овлашћени заступник фирме Вусамонт д.о.о. Херцег Нови, нанио штету буџету за износ од готово 48 хиљада евра, док се Л.А. и Б.Н. сумњиче да, као улагачи капитала у ортачкој изградњи, нису приказали опорезиви промет чиме су буџет оштетили за нешто више од 70 хиљада евра.

Прочитајте још - Иза браве и порески инспектори због прања новца и утаје пореза


Из Управе полиције додају да у овом пренутку проверавају пословање око 1.000 привредних друштава.

„Подсећамо да су службеници Управе полиције претходно, дакле у периоду од почетка године до 1. августа ове године, у оквиру оперативног пројекта „Евазија", који се односи на откривање и процесуирање кривичних дела из области привредног криминалитета у вези са незаконитостима у поступку ликвидације предузећа као и утајом пореза и доприноса, надлежним тужиоцима поднијели 134 кривичне пријаве против 156 физичких и правних лица за 147 кривичних дела из ове области којима је настала материјална штета по буџет Црне Горе од око 1.520.000 евра, пише у саопштењу полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Vlade

19.08.2019. 11:12

TO JE C.GORA ŠTA JE SA POREZOM U RAŠKOJ OBLASTI ,PREŠEVU ,BUJANOVCU,BEOGRADU,...