Функционер Демократског фронта и посланик у Скупштини Јован Вучуровић прокоментарисао је последње догађије који су узбуркали Црну Гору, речима да су Бошњаци и Албанци долазе по обећано.


- Нема сумње, албански и бошњачки кругови обилато користе слабости режима и очигледно долазе по оно што им је у времену пред референдум обећао Мило Ђукановић. Ако је, кажу, неко до сада имао сумње у тај предреферендумски уговор ДПС-а са албанским и бошњачким политичким субјектима, сада сви имају прилику да присуствују разради тога плана који директно територијално угрожава Црну Гору.


Ово је изјавио функционер Демократског фронта и посланик у Скупштини Црне Горе, уз констатацију да та "бедна политика ДПС-а отворено прети традиционалној, православној Црној Гори и Боки".

- Покушава да забрани песме, заставе, симболе које су управо прославили наши и њихови преци тамо где је било најтеже. Наравно, неће проћи та намера јер православни народ је спреман да брани своје симболе и светиње и од оних који нападају под плаштом велике Албаније и "државе Санџак", као и њихових помагача и сарадника из врха ДПС који су издали традиционалну Црну Гору, каже Вучуровић, који је најоштрије осудио напад албанских екстремиста на женски манастир Бешка на Скадарском језеру, уз оцену да се одавно више не може говорити о изолованим и случајним инцидентима, него о плану и пројекту у режији оних који замишљају такозвану Велику Албанију.


Прочитајте још: НОВИ ИНЦИДЕНТ НА ПОДРУЧЈУ ТУЗИ: Курти и албанска застава пркосе у Црној Гори


– Само у последњих неколико дана из одређених албанских кругова подељено је неколико шамара првенствено ДПС-у, који нема петљу да реагује на отворене провокације и јасно изражене и упућене претње Црној Гори. Такво понашање врха режима, потпуно је охрабрило екстремисте из реда албанских, као и бошњачких политичара, и зато је осим дивљања у Бешкој, дошло и до напада из истих кругова на митрополита Амфилохија у Свачу код Улциња, клицање терористима ОВК у Тузима, проглашавања вођа теририста за почасне грађане, проглашавање делове територије Црне Горе за албанске Алпе.


Месецима је такође, на дневном реду пројекат Бошњачког националног вијећа о "специјалном статусу Санџака", а што подразумева да у статус те фантомске творевине уђе читав сјевер Црне Горе. Али, врх ДПС-а ћути – због голе власти и коалиције са БС и албанским странкама. Зато ми из ДФ упорно тврдимо, а то је сада свима јасно, да је по безбедност и стабилност Црне Горе најопаснији врх ДПС, јер се ради о политичким преварантима који су због својих личних интереса, привилегија, станова, кредита, спремни да издају, продају и предају све, читаву Црну Гору, упозоравју из Демократског фронта.