Албански форум: Преиспитати учешће Албанаца у влади

М. СЕКУЛОВИЋ

субота, 17. 08. 2019. у 21:25

Албански форум: Преиспитати учешће Албанаца у влади

Фото: Фејсбук

Најава Албанског форума, после најаве о пријави због истицања албанске заставе у околини Тузи
Најава министра културе Црне Горе да ће поднети пријаву против организатора скупа у месту Тргаја недлако од Тузи, због истицања албанске заставе без знамења Црне Горе, што црногорски Албанци редовно и "нормално" чине, изазвало је бес код политичких представника албанске мањине у Црној Гори, који су на скупу дочекали косместког сепаратист И лидера покрета "Самоопредељење", иначе посланика скупштине такозваног Косова.

-Албански форум неће дозволити кажњавање грађана Малесије, нити упоређивање културног скупа на обали Цијевне, на коме се само певало, играло и славило, са скуповима на којима се позива на мржњу, уз шовинистичке поруке, не само према Црној Гори, него и другим суседним државама. саопштили су из тог политичког савеза. Ппотребно је да се на нивоу свих националних партија размотри даље учешће у власти "где стоји министар који има један овакав став према културним активностима Албанаца", саопштено је после најаве Бпгдановића о пријави.

-Поштовани министре Богдановићу, Ви као министар, и културе Албанаца у Црној Гори, требало би да знате да истакнута застава на поменутом скупу није само застава Албаније, него национална застава свих Албанаца, где год живе, то јест застава коју нам је у аманет оставио највећи албански национални јунак, Ђерђ Кастриоти-Скендербег, иначе и ујак Ивана Црнојевића. Господине министре, такође би требало да знате, да организатори традиционалног скупа су грађани Малесије и наша дијаспора, која је заједно са суграђанима албанске националне заједнице у Црној Гори, као аутохтон народ, дала пуну подршку обнови црногорске независности 2006. године, и свим евро-атланским интеграционим процесима Црне Горе, и у тим процесима та застава није сметала, а Ви је данас упоређујете са неким другим заставама и скуповима", наводи се у саопштењу Албанског форума.

Прочитајте још: ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У ТУЗИМА: Пријава због албанске заставе

-За Албанце, Ваша пријава ништа не значи него сте сами себи оставили љагу Вашим деловањем! Али, свакако да додамо да је потребно да се на нивоу свих националних партија размотри даље учешће у власти где стоји министар који има један овакав став према културним активностима Албанаца, на којима неизоставно се вијори и вијориће се застава Албанаца - порученоје не само министру Богдановићу већ целом црногорском врху од политичких представника Албанаца у Црној Гори.

Очигледно, неки рачуни долазе на наплату...


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Hercegov Grad

17.08.2019. 21:34

Vrijeme je za placanje starih racuna, ali mozda i razvrgavanje starih koalicija u Crnoj Gori! Jednog dana ce sve to doci na svoje mjesto!

albakos

19.08.2019. 01:44

@Hercegov Grad - kako vas cekamo, racune morati platiti,nema kad tad imajte kombone i objavite albancima rat, shto ste kukavice, a da vi cekate da rusi grci bugari rumuni kazu kada cete da krenete., bitce vama tesna i rusija kako cete vi proci.