Министарство културе, коначно почиње да увиђа да се широм Црне Горе вијоре и заставе Албаније, осим српских које су протеране чак и са спортских борилишта.

Тако ће Министарство, поднети пријаву против организатора скупа у мјесту Тргаја на обали Цијевне, у близини Тузи, због истицања симбола друге државе без националне заставе Црне Горе.

Прочитајте још: НОВИ ИНЦИДЕНТ НА ПОДРУЧЈУ ТУЗИ: Курти и албанска застава пркосе у Црној Гори

- Манифестације културе не смеју да буду параван за било какав национализам, нити за кршење норми које су јасно дефинисане позитивно правним прописима Црне Горе.
Мултиконфесионални и међуетнички склад једно је од темељних богатстава црногорског друштва. Уважавајући права свих грађана Црне Горе да негују свој културни и национални идентитет, овим путем још једном указујемо на нужност поштовања важећих законских одредби, како би у будућности сличне реакције биле избегнуте. Закони Црне Горе морају бити једнаки за све њене грађане - каже се у саопштењу, поводом догађаја на коме је "главна звезда" био лидер сепаратистичког покрета "Самоопредељење" Аљбин Курти, посланик у скупштини самозваног Космета, који је у Тузима боравио два дана.

Фото: Фејсбук

Министарство, а ни полиција, још увек нису поднели никакву пријаву против коалиције албанских партија које су славиле изборни успех у Тузима уз заставе и скандиење терористичкој ОВК.