ПО ОДЛУЦИ ЦРНОГОРСКОГ ТУЖИЛАШТА: Саветница амбасадора би “запалила храм и кољаче, говеда”, а само ће прекршајно да одговара!

Танјуг

субота, 17. 08. 2019. у 12:50

ПО ОДЛУЦИ ЦРНОГОРСКОГ ТУЖИЛАШТА: Саветница амбасадора би “запалила храм и кољаче, говеда”, а само ће прекршајно да одговара!

Мирна Никчевић

Мирна Никчевић на Фејсбуку вређала вернике који су се на Тројчиндански дан окупили испред Саборног храма Христовог васкрсењa
ПОДГОРИЦА - Више државно тужилаштво у Подгорици утврдило је да нема елемената кривичне одговорности прве саветнице у Амбасади Црне Горе у Анкари Мирне Никчевић, која је на свом Фејсбуку изнела ставове и коментаре у којима је вређала вернике који су се на Тројчиндански дан окупили испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Према писању листа Дан, у одлуци тужилаштва наводи се да су током увиђаја прибављени сви подаци и обавештења ради оцене да ли се у радњама Никчевић стичу елементи било ког кривичног дела које се гони по службеној дужности, преноси РТЦГ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - МИРНА БИ ДА СПАЉУЈЕ ЦРКВЕ И ПОПОВЕ: Скандалозно понашање саветнице црногорског амбасадора у Турској (ФОТО)

Како се наводи, утврђено је да нема елемената кривичне одговорности и да она треба да одговара само прекршајно.

Црногорско Министарство спољних послова покренуло је пре два месеца дисциплински поступак против Никчевић због ставова и коментара о Тројичинданском сабору испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Она је тада у једној преписци написала да би "запалила Храм и сва говеда тамо" и да се ради о "кољачима примитивним".

Након тога јој је скраћен мандат и суспендована је до правоснажног окончања дисциплинског поступка.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Dux

17.08.2019. 15:10

Tuzno je da jedna gospodja srpskog porijekla tako vrijedja svoje saplemenike kojih se ocigledno odrekla. Ali ona ocigledno ne shvata da vrijedjajuci njih i misle i im zlo isto i cini sama sebi. Jer i ona je htjela ili ne htjela meso toga tjela i krv te krvi.. Istinita je ona narodna poslovica,, Ako je turcin krvav do lakata, poturica mora biti do ramena". :(

PG-CG

17.08.2019. 16:36

(Ne)mirna Nikčević, trenutno je umirovljena savetnica ambasadora, ali posle ovog svog (ne)djela, nema sumnje da će napredovati, i postati novokomponovana ambasadorka antisrpske novokomponovane Crne Gore...

Baneton

19.08.2019. 11:06

Uskoro ce jahaci koza da zavladaju vasom zemljom pa konacno nece vise jahati samo koze...