Први случај грознице Западног Нила у Северној Македонији

Танјуг

16. 08. 2019. у 21:35

Први случај грознице Западног Нила у Северној Македонији

Илустрација / Фото: Depositphotos

Пацијент заражен вирусом грознице Западног Нила, који је хоспитализован на Клиници за инфективне болести у Скопљу у озбиљном је стању са манифестацијама на централном нервном систему
Пацијент заражен вирусом грознице Западног Нила, који је хоспитализован на Клиници за инфективне болести у Скопљу у озбиљном је стању са манифестацијама на централном нервном систему, изјавила је директорка Клинике Милена Стевановић.


То је први случај грознице Западног Нила у Северној Македонији, а лабораторијски је потврђен у Центру за јавно здравље "Скопље", преноси портал А1он.


Стевановић је прецизирала да је 66-годишњи мушкарац из Скопља прво био хоспитализован у Градској општој болници "8. септембар" где му је постављена дијагноза болести коју преноси комарци.


Прочитајте још: Батут: Регистрован први оболели од грознице Западног Нила


Она је додала да је он због погоршања здравственог стања пре седам дана пребачен на Инфективну клинику на ођељење интензивне неге где је смештен са дијагностикованом упалом мозга и дише уз помоћ апарата.


Пацијент није био ван земље и највероватније се заразио прошлог месеца када је боравио на планини поред језера, а прве симптоме је осетио крајем јула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације