Продаје се Бира, 1.500 миграната остаје без смештаја?

Танјуг

петак, 16. 08. 2019. у 21:13

Продаје се Бира, 1.500 миграната остаје без смештаја?

Фото Тањуг-АП

Сарајевска компанија "Робот", власник објеката некадашње фабрике "Бира", у којој се сада налази прихватни центар за мигранте, огласила је продају некретнина те фабрике у Бихаћу
Сарајевска компанија "Робот", власник објеката некадашње фабрике "Бира", у којој се сада налази прихватни центар за мигранте, огласила је продају некретнина те фабрике у Бихаћу.


С обзиром на то да објекти "Бире" сада представљају привремени дом за око 1.500 миграната, поставља се питање шта ће бити с њима ако се појаве купци за понуђене некретнине, пишу бањалучке Независне.


Из компаније "Робот" потврдили су да су ти објекти на продају и да није искључена могућност да мигранти остану без смештаја.


Ово није први оглас за продају "Бире", некадашње фабрике расхладних уређаја, али раније није било заинтересованих купаца.


Прочитајте још: У Бихаћу сукоб миграната, коришћене секире и летве


Продају "Бире" већ дуже време оспорава цазински привредник Амир Мурић, који је радним машинама током протеклих месеци у неколико наврата блокирао главни улаз у круг фабрике.


Он се на то одлучио због немогућности наплате дуговања за демонтажу машина у објекту "Бире" у Бихаћу.


Због неплаћања радова постоји судски спор и правоснажно решење Општинског суда у Бихаћу о забрани располагања некретнинама и покретнинама "Бире" до износа од 475.000 конвертибилних марака (237.500 евра).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације