ПРЕСЕЧЕН ЛАНАЦ КРИЈУМЧАРЕЊА СКАНКА: Ухапшен српски држављанин у Црној Гори

С. Ђ.

16. 08. 2019. у 16:13

ПРЕСЕЧЕН ЛАНАЦ КРИЈУМЧАРЕЊА СКАНКА: Ухапшен српски држављанин у Црној Гори

Фото: Depositphotos

А.О. је уз кривичну пријаву је приведен Специјалном државном тужиоцу у Црној Гори. Сканк је изузет и биће упућен на вештачење у Форензички центар

ДРЖАВЉАНИН Србије, А.О. (47), ухапшен је у акцији коју су извели припадници црногорске полиције по налогу специјалног тужилаштва и у сарадњу са Управом царина. Како је званично саопштено његовим хапшењем пресечен је ланац кријумчарења сканка.


Прочитајте још: УХАПШЕН ДРЖАВЉАНИН СРБИЈЕ: Због убиства пре 11 година


У његовом возилу је откривена дрога, 43 кг марихуане типа сканк, која је, како се сумња, била намењена кријумчарењу у земље Европске уније.

"У акцији је учествовало више организационих јединица полиције, а возило „Nissan Juke" је заустављено у насељу Мареза у Подгорици. Претресом возила, којим је управљао А.О, је у специјално израђеним бункерима на више места у унутрашњости возила пронађено 61 паковање опојне дроге марихуана типа сканк, тежине 43 кг, саопштено је из полиције.


Прочитајте још: ДИЛЕРИ У ПРИТВОРУ: Краљевачка полиција запленила 7,7 килограма марихуане


А.О. је уз кривичну пријаву је приведен Специјалном државном тужиоцу, Сканк је изузет и биће упућен на вештачење у Форензички центар.

Управа полиције, додају, предузима даље радње и мере у циљу идентификације свих лица – чланова криминалне организације који су кријумчарили дрогу на међународном нивоу.

"Црногорска полиција је успешна у борби против дроге и у периоду од 1. јула прошле до 1. јула ове године запленила је укупно 2,9 тона опојних дрога, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Maja

16.08.2019. 18:35

Slaba preventiva....vise mera koje bi sprecile ponasanje vozaca koje je rizicno....