Шибеник: Ухапшени Црногорци не говоре о злочину на Цетињу

С. Ђ.

петак, 16. 08. 2019. у 12:28

Шибеник: Ухапшени Црногорци не говоре о злочину на Цетињу

Жртва: Богдан Милић

У Шибенику ухапшени Црногорци осумњичени за убиство Богдана Милића и рањавање три особе 11. јуна на Цетињу. Нађени фалсификовани хрватски пасоши, а у стану њихова права документа

ЦЕТИЊАНИ Митар Марковић (25) и Петар Лаличић (21), који се сумњиче за учешће у убиству Богдана Милића и рањавање три особе 11. јуна на Цетињу, ухапшени су у четвртак у Шибенику. То је "Новостима" потврђено и из врха црногорске полиције.

- Приликом хапшења обојица су имала фалсификоване хрватске пасоше, али су претресом стана који су користили, припадници полиције пронашли њихова права лична документа, што је само једна у низу потврда да су осумњичени заиста лица за којима се трагало - каже наш саговорник.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИСТРАГА ЛИКВИДАЦИЈЕ НА ЦЕТИЊУ: Милић нова жртва рата Которана?

Он додаје да је акција хапшења резултат сарадње црногорске полиције са хрватским колегама, којима су послали своја оперативна сазнања о кретању ових осумњичених. Марковић и Лаличић након хапшења су се бранили ћутањем. Одређен им је екстрадициони притвор, након чега ће црногорске власти тражити њихово изручење. Осумњиченог Лаличића црногорски истражитељи су означили као једног од егзекутора Богдана Милића.

Средином јуна по налогу Специјалног државног тужилаштва, које је преузело случај убиства Милића, ухапшени су Лазар Недовић, Мошо Паовић и Жарко Пејаковић. У првој Наредби за спровођење истраге против Недовића, Паовића и Пејаковића, наводи се и да су камере забележиле кретање два нападача. Објашњава се да се на снимку видео-надзора са оближње апотеке, око 17 часова уочава кретање две особе, обучене у светлу и тамну дуксерицу, са капуљачом на глави.

- Око 17.12 види се кретање два лица, пешачком стазом из правца УО "Портун", док се трчећим кораком удаљавају са горње стране зграде "Крузер", где се на предњој камери инсталираној на објекту апотеке уочавају како претрчавају Улицу Баја Пивљанина и настављају кретање у правцу насеља Гипос - пише у Наредби за спровођење истраге.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РАТ ЦРНОГОРСКИХ КЛАНОВА: Крвави трагови освете по целој Европи

ОБАВЕШТЕНИ О КРЕТАЊУ ЖРТВЕ

У ДОКУМЕНТУ Специјалног државног тужилаштва наводи се да су Недовић и још једна истражитељима непозната особа тог 11. јуна обавештени да се Милић налази на тераси локала "Портун".

- Осумњичени Недовић испалио је више пројектила из ватреног оружја - пиштоља, према оштећеном Милићу, наносећи му више телесних повреда, услед којих је наступила смрт - пише у наредби за спровођење истраге.

Наводи се да је истовремено та друга особа испалила више пројектила у правцу Драгана Вушуровића, Горана Вушуровића и Марка Вујачића "у намери да их лиши живота, наносећи им телесне повреде".
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације