Због прекршаја Закона о заштити од насиља у породици, у продуженом трајању, председник суда Алија Бегановић је окривљеном Х.З. из Бијелог Поља изрекао казну затвора у трајању од 45 дана и упутио га на издржавање казне.

Х. З., је супругу Х.С. у континуитету тукао четири дана заредом, а она је случај пријавила тек четвртог дана када више није могла да трпи насиље.

Ово је саопштено из Суда за прекршаје у Бијелом Пољу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Drama na Zvezdari: Majka bebe pretukla muža, pa pretila samoubistvom, policajac krišom ušao u stan i spasao dete

Закон о заштити од насиља у породици, предвиђа да се за тај прекршај казни члан породице, ако употреби физичку силу, без обзира да ли је наступила телесна повреда другог члана породице; прети нападом или изазива опасност која може проузрокавати осећај личне несигурности или психички бол другог члана породице; вербално напада, псује, назива погрдним именом и на други начин вређа другог члана породице-новчаном казном од најмање троструког износа минималне зараде у Црној Гори или казном затвора од најмање десет дана.