У ЦРНОЈ Гори се не стишава бес након последњих испада србофоба из власти, које је разјарио хуманитарни концерт "За наше Косово и Метохију" у Херцег Новом, који је постао хит на друштвеним мрежама. Додатни бес изазвали су разговори о могућности одржавања манифестације "Гуча у Будви", од које неће бити ништа.

Прочитајте још: СМЕТАЈУ ИМ СРПСКЕ ЗАСТАВЕ И ПЕСМЕ: Министарство културе Црне Горе најавило кривичне пријаве због "Тамо далеко" и наше тробојке!

- Црногорски режим је уз помоћ Црногорске у Будви успио да спречи одржавање фестивала народне музике на платоу Јаз у Грбљу, који су планирали да организују политички представници српског народа у будванској власти, саопштено је из ДФ-а.

- То је за политички и национални живот српског народа кључна информација и јасна порука, а све друге су споредне и мање важне. Дакле, српска се труба неће чути овог августа са Јаза зато што су они којима је наше културно наслеђе одвратно и примитивно успели то да спрече.

Прочитајте још: За Подгорицу Срби "не постоје"!

Сведоци смо бруталних режимских реакција на хуманитарни концерт који је пре неко вече одржан у Херцег Новом и кривичних пријава које подносе против српских првака из тог града. Зато се није смело дозволити да се нешто слично организује у Будви и јавности покаже да српство у Црној Гори није поражено него да пружа снажан отпор насилној асимилацији на сваком месту а посебно у Боки. Покушај да се у први план стави расправа о нивоу и литерарним узлетима или падовима нашег снажног одговора на шовинистичко саопштење Црногорске и тема ко је потписивао а ко давао сагласност на одредјени текст саопштења само је покушај да се замаскира и прикрије овај кључни проблем. Дакле, очигледно је проблем србофобија, а не хомофобија, стоји у саопштењу ДФ.