Из мора у Истри извучено је тело највероватније пољског рониоца који је нестао још 2013., пише Глас Истре.

Рониоци специјалне полиције јуче су из мора код Свете Марине, у близини Лабина, извукли тело непознатог мушкарца које је потом превезено на Одељење патологије пулске Опште болнице ради обдукције и утврђивања идентитета.

Портпаролка Полицијске управе истарске, Наташа Витасовић, изјавила је да је још пре неколико месеци један чешки ронилац обавестио да је у мору, на дубини од 50 метара, уочио остатке људског тела и делове ронилачке опреме.

Полицијски рониоци у неколико наврата су прегледали подморје код Свете Марине, али до јуче нису имали успеха.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НЕВРЕМЕ ИЗНЕНАДИЛО ИСТРУ: За два сата 8.000 муња

Иако идентитет рониоца још није формално утврђен, постоји могућност да је реч о пољском рониоцу. који је у мору на овом подручју нестао још 2013. године.

Хрватски портал 24 сата незванично сазнаје да би то могло бити тело Адама Бенџамина Вробелеа, рођеног 966. године.

У септембру 2013., наиме, покренута је свеобухватна потрага за пољским рониоцем који је нестао током роњења у близини аутокампа Света Марина.

Он је на роњење, како се наводи, тада кренуо сам опремљен боцом кисеоника запремине седам литара, у црно - плавом ронилачком оделу и с појасом за брзо израњање.

Будући да је на тој позицији ронио сам, његови пријатељи, такође пољски држављани, чекали су да се појави на површини, али то се није догодило у предвиђеном времену. Његов нестанак на рецепцији аутокампа пријавили у поподневним сатима када је покренута и потрага.

На месту зарона подморско тло стрмо пада у дубину до 50 метара, а присутне су и јаке морске струје које су уз јаки северо - источни ветар додатно отежавале услове потраге.