РЕКЕТ У СЕНЦИ ГЕЈ ОДБРАНЕ: Огласио се Заев поводом спекулација о паду Владе, а онда је упутио и извињење

Младен Станчић

14. 08. 2019. у 09:50

Премијер Северне Македоније оштром реториком за опис одлучне борбе против кримиминала у корупционашкој афери

РЕКЕТ У СЕНЦИ ГЕЈ ОДБРАНЕ: Огласио се Заев поводом спекулација о паду Владе, а онда је упутио и извињење

Фото Танјуг

СКОПЉЕ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

Премијер Северне Македоније (РСМ) Зоран Заев оштром реториком у оповргавању најава о могућности пада власти због афере „Рекет“, тврдњом да неће дозволити „неколико криминалаца, један сујетни новинар и да ме извини ЛГБТ заједница, једен п...р да скину ову Владу са власти“, навукао је додатне медијске нападе које чак засењују медијску жижу самог корупционашког скандала који потреса ову земљу.


Упркос чињеници да се додатно још једном извинуо ЛГБТ заједници, коју, како наглашава, лично поштује, уз објашњење да је израз п...р, употребио да би осликао карактерну особину актера у афери „Рекет“, а не њихову сексуалну припадност, напади не јењавају.


Тако је у обиљу тумачења објављено и обраћање неопрезном премијеру и Националне мреже за борбу против хемофобије и трансфобије, поуком да „Педер“ није карактерна особина, „педер“ симболизује друштво које гаји мржњу, страх и гађење према нама“.


- Жалим ако сам од некога погрешно схваћен или протумачен, но остајем на својим опредељењима о којима сам говорио, као и у вери у вредности за које сам одувек борио. Нећу дозволити да непријатељима наше земље успе план преко коришћења криминалаца, манипулатора и превараната да спрече успех земље, чланство у НАТО и почетак преговора са ЕУ, изјавио је Заев у разговору за националну агенцију МИА.

У одговору на питање да је употребом претешких формулација реториком - „криминалци, педери, сујетни и идиоти...“, отворио фронт са свима, узвратио је да и он лично и Влада на чијем је челу чврсто стоје у одбрани слободе изржавања у медијима и у одбрани људских права свих индивидуа у земљи.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Спасовски: Потребно је суочавање са правдом сваког ко је био део афере "Рекет"

– За мене и за Владу сви људи су једнаки. Не правимо разлике на основу верске, етничке, социјалне, политичке, сексуалне или било какве друге основе. Заједно са свим грађанима посвећено градимо и наставићемо да градимо концепт једног, заједничког и фер друштва за све. Влада чврсто стоји на свом опредељењу недискриминације и поштовања различитости свих заједница у земљи, укључујући и ЛГБТИ заједницу. У РСМ нема више напада на ЛГБТ лица, одржана је слободна и безбедна парада, а сексуално опредељење је укључено у измене новог Закона о антидискриминацији, за који је опозиција гласала – против, изјавио је Заев.


Враћајући оцену о афери „Рекет“ из сенке напада да је квалификацијама „дао нови аутогол“ и упозорења да „један п...р не може да сруши владу, али да више гејова могу“, Заев је указао да „сваки грађанин, без разлике да ли је политичар или новинар, има обавезу према правној држави и јавном интересу свих заједница и информације о злоупотреби да пријави истражним органима, као што сам то ја учинио“.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Пендаровски: Тресу се темељи институција


– Захтевам и очекујем темељну, врло прецизну, брзу и независну истрагу, која мора да заврши што је могуће пре и мора да покаже све детаље. Резултат истраге мора да донесе преузимање одговорности, искључиво у сагласности са доказима и слову права, закључио је Заев.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -МЕДИЈИ НАЈАВЉУЈУ ПАД ВЛАДЕ: Италијанска „веза“ руши Заева?

На твитер налогу након те изјаве Заев је написао да ЛГБТИ заједница има његово велико поштовање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

realist.

14.08.2019. 10:18

Ma nije ovo prvi put da je Zaev umesan u ovakvim kriminalom, mozda. I ovaj Reket zataskala da nema. Video dokaza.

Cika Velja

14.08.2019. 16:23

Ha ha...poziva se na rezultate istrage? Koje bre istrage i kog suda...jel onog sto pusta teroriste na slobodu?!

RADE

14.08.2019. 17:50

Uh, koliko će ovde da smrdi kada se ovim našim počne da ispada prljav veš.