Командант школског брода-једрењака Морнарице Војске Црне Горе ''Јадран'', капетан корвете Зоран Ивановски, смењен је са тог положаја и дужност команданта је предао капетану корвете Горану Пајовићу.

То је ''војни епилог'', велике афере која је избила 19 априла ове године, после откривања товара од 60 килограма кокаина и два пиштоља обрушених серијских бројева у утроби ''Јадрана'', кога је на брод унео један ухапшени подофицир, који је био у дослуху са которским нарко клановима.

Кокаин је требало да буде искрцан на пловидби ''Јадрана'' до Истанбула и Пиреја, која је на неколико дона одложена после откривања нарко терета...

Због сумње да су умешани у шверц кокаина вредног више од пет милиона евра у уличној продаји, ухапшени су подофицири Душко Раденовић и Милош Кулић и Радомир Осмајић из Тивта. За учешће у овом послу осумњичени су Владимир Рачић и Дејан Ровчанин, који су у бекству.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРНОГОРЦИ ДЕМАНТУЈУ: Не користимо војна складишта за кокаин

Ивановски је први виши офоцир Војске Црне Горе који је сносио одговорност збoгдогађаја који је изазвао велико узнемирење у јавности, а интересантно је да је он у мају 2018 године преузео дужност команданта ''Јадрана'' управо од Пајовића.

Зоран Ивановски ће војну службу наставити у команди Морнарице ВЦГ у Бару.