ПОВОДОМ објављеног списка функционера који су по повлашћеним условима решили стамбено питање, огласили су се и из Агенције за спречавање корупције, наводећи да ће испитати да ли су неки од чиновника са листе прекршили Закон о спречавању корупције. Додају да је у току редовна провера имовинских картона у складу са годишњим планом провере у 2019. години, и да ће посебна пажња приликом провере бити посвећена контроли имовинских картона.

НВО Мрежа за афирмацију невладиног сектора (МАНС) затражила је да Влада објави комплетне податке: ко је, под којим условима и на основу чије одлуке добио новац из буџета. А од премијера Душка Марковића захтевају да објасни, зашто је Влада "поклањала" станове функционерима који треба да контролишу да ли Влада ради законито или крши права грађана.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Војска Црне Горе набавља дронове


Потпредседник ГП УРА, Милош Конатар, упутио је отворено писмо и у њему упитао функционере да ли су знали да је као резултат њихове политике од 2014. године више од 120 лекара напустило систем јавног здравства. Као и да ли су свесни да већина лекара, професора и радника у Црној Гори иако добије стамбени кредит, плаћа рату по тржишним условима од 250 евра па навише.

Демократе ће покренути поступак за укидање "незаконитих одлука о додели станова функционерима и државним службеницима". Већ су поднели предлог за оцену уставности Закона о одржавању стамбених зграда.