БУДВАНСКА власт већ дужи период је на климавим ногама, а криза је наставила да се продубљује након што је Црногорска у суботу напустила владајућу коалицију и најавила могућност покретања иницијативе за смену председника те општине Марка Царевића. Према појединим наводима, иницијатива је требало да буде покренута у понедељак, међутим, у Црногорској су казали да је такав поступак још увек у разматрању, те да се она може очекивати у наредним данима.

Прочитајте још: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БУДВА: Одрекао сам се плате

У Демократској Црној Гори наводе да још нису добили формално обавештење Црногорске ни о иступању из коалиције нити у вези са иницијативом. Како истичу, тек након званичног акта одлучиће да ли ће учинити исто или ће ипак подржати опстанак власти.

- Засада не бих ништа коментарисао, јер ми од Црногорске још нисмо добили никакав формални акт. Постоји начин како се то ради, а не преко медија - кратко је прокоментарисао председник будванског Одбора Демократа Драган Краповић.

Први човек Општине Будва Марко Царевић казао је да од почетка мандата наилази на опструкције, да га више ништа не може изненадити, те да је спреман на све опције.

Прочитајте још: Недостаци муче Будву: Бука, смеће и још понешто

- Црногорска делује као продужена рука Демократа и мислим да ово иде према которском сценарију, где су Демократе узроковале да власт падне у руке ДПС-а - казао је Царевић. - У ДФ нисмо оптерећени фотељама, јер боље је не бити власт ако она не ваља. Нама је савест чиста по сваком питању, јер су Демократе две године владале Будвом без икаквих опструкција. Спремни смо на сваку комбинацију, јер ова власт од почетка ради у отежаним околностима.

У ЗАВИСНОМ ПОЛОЖАЈУ

ВЛАДАЈУЋА коалиција у Будви, након изласка Црногорске из власти, и даље има скупштинску већину, али ће њен опстанак зависити од одлуке ГП УРА, СДП и Демократа, који су често критички настројени према Церовићевом начину управљања Будвом. Локалну власт у том граду чини осам одборника Демократске Црне Горе, шест ДФ, одборница ГП УРА/СДП Божена Јелушић и два самостална одборника Стеван Џаковић и Горан Пејовић.