Страдао један од најуспешнијих црногорских планинара

И.Д.С.

петак, 09. 08. 2019. у 17:16

Страдао један од најуспешнијих црногорских планинара

Високогорци Црне Горе

Према још непотврђеним информацијама, Радовић је погинуо након што је са клупским колегом Александром Ђајићем сишао са врха у базни камп
Један од најуспешнијих црногорских планинара Милан Радовић (49) погинуо је у четвртак током експедиције "Пик Победа" у планинском масиву Тјан Шен.

Према још непотврђеним информацијама, Радовић је погинуо након што је са клупским колегом Александром Ђајићем сишао са врха у базни камп.

Двојица планинара су на врх висок 7. 439 метара кренули 20. јула, а експедиција је организована поводом десет година постојања планинарског клуба "Високогорци Црне Горе".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -ДРАМА НА ХРВАТСКОМ ПРИМОРЈУ: Плануо брод док је на њему био брачни пар из Сплита (ФОТО)

Врх Пик Победе налази се у планинском масиву Тјан Шен и део је планинског масива Хималаји-Каракорум-Тјан Шен-Памир, а Победа је гранични врх између Киргистана и Кине.

Радовић је био дугогодишњи планинар и члан више планинарских клубова у земљи и иностранству. У ПСК „Комови" је обављао дужност члана Управног одбора и Тим лидера за високогорство и алпинизам, за које време је овај клуб постигао најзначајније резултате.

Један је од оснивача Планинарског клуба „Високогорци Црне Горе", а био је и начелник Комисије за планинарство, алпинизам и експедиције Планинарског савеза Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације