ОВОГОДИШЊА сезона, која је у самом шпицу, показала је низ недостатака који муче Будву. На "ривијери бисерних плажа" борави трећина од укупног броја туриста у Црној Гори. Регистрованих. "Илегалаца" је више хиљада. А гости се свакодневно сусрећу са разним комуналним недостацима - бука, саобраћајни проблеми и они с паркирањем, смеће!

Михаило Атанацковић, из Београда, стални гост Будве већ годинама, наглашава да је ово лето можда понајвише показало шта није добро и које "ситнице" ваља поправљати. Цене су, вели наш саговорник, повећане и у продавницама и на пијацама. Ипак, гости гастрономске потребе могу задовољити и са мало новца. Одлично су организовани излети и Будва младима нуди добру забаву у дискотекама, а за нешто озбиљније туристе ту је Град театар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЈАВНИ ДУГ ЦРНЕ ГОРЕ УВЕЋАН ШЕСТ ПУТА: Животни стандард на кредит


Међутим, бука је нешто на шта се посетиоци будванске ривијере највише жале. Такође, посебна прича је саобраћај. Главни булевар је без пасерела, пешачки прелази су невидљиви, возачи их не поштују па су инциденти и удеси чести. Будва је поред туристичког и транзитни центар - дневно кроз град прође и до 45.000 возила. Махом пролазе на путу за Тиват, Котор и друга места Боке, па су данима колоне возила непрегледне кроз само градско језгро. Они који остају у Будви муку муче са паркирањем. Оне који то учине на тротоарима и другим местима где то није дозвољено, вребају "пауци". А да би ауто вратио, власнику ваља платити 120 евра!


ЂУБРЕ

ИАКО комуналци раде 24 часа, смећа је на све стране. Највише у тесним улицама где несавесни "праве" депоније, што туристе нервира и тера. Опет недостаје инспектора који би требало да завирују у сваки део града, али и ривијере.