За држављанином Изреала и Велике Британије Ароном Шавивом, некадашњим шефом изборне кампање Демократског фронта, који се терети за учествовање у планирању државног удара на дан парламентарних избора октобра 2016. године, расписана је међународна потерница, преноси Цдм.

Према писању подгоричке ''Побједе'', црногорске власти обновиле су потерницу и за бившим оперативцем ЦИА Џозефом Асадом, за којим је пре годину први пут расписана међународна потерница.

Прочитајте још: ДФ: Демократска Црна Гора више није опозиција

Према налазима истраге, Арон Шавив је Џозефа Асада, власника консултантске компаније за безбедност "Перегрини" ангажовао за специјалне безбедносне услуге и мере електронског надзора, за потребе кампање Демократског фронта.

"До сада прикупљени докази указују да је осумњичени А. Ш. у периоду његовог ангажовања у политичкој кампањи за парламентарне изборе у Црној Гори од јула до краја октобра 2016. године од новца пренесеног са фирме, чији заступници су држављани Русије, платио укупно преко 1,15 милиона евра", казао је прошле недеље специјални тужилац Саша Чађеновић.

Прочитајте још: ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ПОСЛЕ АФЕРЕ "КОВЕРАТ" ПОДНОСИ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ: На удару Стијеповић, Кнежевић, Катнић и Ђукановић (ВИДЕО)

Како се наводи, Тужилаштво сумња да је Шавив плаћао рачуне за спровођење политичке кампање и са другим припадницима криминалне организације спроводио активности на територији Црне Горе с циљем електронске заштите припадника криминалне организације и њиховог физичког обезбеђења.

Специјално државно тужилаштво је до сада два пута допунило истрагу у случају покушаја државног удара, па се 22. јула прошле године на списку окривљених нашао бивши оперативац ЦИА Џозеф Асад, да би након скоро шест месеци тај статус добили и седморица његових сарадника које је врбовао, преноси црногорски портал.