ТУЖНА ПРИЧА БОКСЕРА: Са никшићких улица стигао до славе, а онда му се свет срушио, сада једва спаја крај са крајем

В. КАДИЋ

05. 08. 2019. у 15:03

ТУЖНА ПРИЧА БОКСЕРА: Са никшићких улица стигао до славе, а онда му се свет срушио, сада једва спаја крај са крајем

Светислав Пандурица и Бранислав Кнежевић / Кнез на градилишту у Тивту - Фото Приватна архива

Бивши никшићки боксер Бранислав Кнежевић од спорта није добио ништа, има само успомене. Чувени Кнез после ринга завршио на улици. Сад надничи и физикалише да би преживео

ДА је спортска слава пролазна, на својој кожи осетио je Бранислав Кнежевић, некадашњи никшићки боксер, сјајни песничар, који од спорта није добио ништа. Џаба што је годинама био миљеник публике у граду подно Требјесе, у коме за пет година није изгубио ниједан меч! Бокс је, као многи, учио на никшићком асфалту, у уличним тучама са снажним момцима, да би каријеру наставио ван родног краја - у нишком Радничком, зајечарском Кристалу, покушавајући да макар нешто заради и живи животом достојним човека. Било је то време јаких момака међу конопцима, попут Слободана Качара или Драгана Вујковића. Нажалост, осим успомена популарни Кнез данас нема ништа.

Да трагедија буде још тежа, пре неколико година остао је без сина јединца. Цео свет му се срушио. Ипак, уз помоћ пријатеља покушао је да стане на ноге и да се колико-толико врати у живот. Отворио је продавницу у селу Кута у Жупи никшићкој, и још брже је затворио. Није ишло...

- Сасвим случајно сам сазнао за оглас који је објавила мојковачка фирма "Омега 2019" у коме тражи раднике за грубе грађевинске послове у Порто Монтенегру код Тивта. Јавио сам се и добио посао. Без речи су ме примили Илија и Светислав Ђенка Пандурица, којима сам много захвалан. Био сам приморан да радим и захваљујући овим људима имам смештај, два оброка и дневницу од 20 евра. Није лако копати по великој врућини, и уместо у мору, купати се у зноју.

Прочитајте још: ОН ИМА МИЛИОНЕ, А ВОЗИ ТРАКТОР НА СЕЛУ: Пеђа Стојаковић обавља сеоске послове (ФОТО)

Када бих зарадио толико да опет отворим продавницу, вратио бих се у Никшић - прича за "Новости" Кнежевић, који вреле августовске дане дели са својим цимером и земљаком Љубом Војиновићем.

Кнез ће се за помоћ, каже обратити и Веску Грбовићу, градоначелнику Никшића.

- Учили смо заједно, а једном приликом ми је обећао да ће ми наћи посао у Спортском центру у Никшићу. Подсетићу га на то - нада се Кнез да ће му школкси друг притећи у помоћ.

ТУЧАМА БРАНИО СТИХОВЕ

КАДА је као школарац почео да пише песме, другари у Никшићу су га задиркивали, па је, силом прилика, почео да се са њима туче, покушавајући да одбрани своје стихове.

- Из битке у битку заврших у рингу! А данас ме ево на једном плочнику са лопатом у рукама - прича Кнежевић. - Мој живот је велика борба у којој никада нисам истицао белу заставу. Некада губитник, а данас капетан своје нове животне лађе која ће се усидрити у мирној луци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације