Потрошачима одштета ако им нестане струја

Танјуг

среда, 31. 07. 2019. у 22:28

Потрошачима одштета ако им нестане струја

Фото З. Јовановић

Одштета ће износити од 20 до 200 евра, у зависности од степена угрожености и напонског нивоа на којем се потрошач налази
У Црној Гори ће од 1. августа потрошачи електричне енергије имати право на одштету у висини од 20 до 200 евра у случају нестанка струје.

"Почетак примене финансијских надокнада које ће следовати купцима електричне енергије у случају нестанка струје, предвиђен је за август и тада почињемо са применом правила која су већ на нашем сајту", изјавио је председник Одбора директора Регулаторне агенције за енергетку РАЕ, Бранислав Прелевић, пише портал Цдме.ме.

Он је прецизирао да ће одштета износити од 20 до 200 евра, у зависности од степена угрожености и напонског нивоа на којем се потрошач налази.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -За Подгорицу Срби "не постоје"!

Утврђени Правилник садржи критеријуме за квалитет услуге преносног и дистрибутивног система, као и снабдевача.

“Дефинише се максимално трајање прекида испоруке електричне енергије, рок за најаву планираног прекида, рок за издавање сагласности за поновно прикључење, обилазак мерног места и минимум стандарда одступања од напона”, рекао је Прелевић.

РАЕ је, како је подсетио, испунила законску обавезу и 2017. донела Правила о минимуму квалитета снабдевања електричном енергијом.

Он је у парламенту представио Финансијски извештај са извештајем о раду РАЕ за прошлу годину и саопштио да су приходи Агенције у прошлој години за 101 хиљаду евра већи од планираних, док су трошкови нижи за око 256.000 евра, преноси портал Цдм.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Aberdar

31.07.2019. 23:01

Ovo treba primeniti i u Srbiji. Po selima u brdsko planinskim krajevima je katastrofa. Česti prekidi i nastabilan napon! A ti ljudi plaćaju istu cenu kwh. kao potrošači u Beogradu.